Jobdag moet Noord-Franse jongeren aan werk helpen in de regio rond Roeselare

De jobdag vindt plaats in het Huis van de Voeding in Roeselare.
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Solliciteren staat voor veel jongeren gelijk aan stress. Voor Welqome, het jongerenproject van Travi, moet dat allemaal niet zo akelig zijn. Daarom komt Welqome op 26 februari naar Roeselare voor een jobdag speciaal voor met Noord-Franse jongeren.

CV’s maken, vacatures zoeken, sollicitatiegesprekken voeren,… Er zijn leukere dingen, niet? Om dan nog te zwijgen over de stress die daarbij hoort. Klamme handjes? Wij snappen dat.

Daarom lanceerde Welqome de Welqome Day: een jobdag waar jongeren centraal staan, en waar zij zo chill mogelijk kunnen solliciteren. In de voormiddag trakteert Welqome de jongeren op een workshop die hen het zelfvertrouwen geeft om in de namiddag te solliciteren.

Op 26 februari is het Huis van de Voeding in Roeselare decor voor deze Welqome Day, speciaal voor Noord-Franse werkzoekenden. De jongeren nemen het op tegen productiemachines in een spannende ‘escape game’. Om die escape game te verslaan, moeten ze al hun soft skills in de strijd gooien. Soft skills die ze trouwens ook nodig hebben om een job te scoren en te houden. De ideale voorbereiding op de sollicitatiegesprekken in de namiddag.

In de namiddag komen er vijf uitzendkantoren uit Roeselare de jongeren ontmoeten. In deze krappe arbeidsmarkt, moet je als uitzender creatief zijn, en daar is deze Welqome Day een prima antwoord op. Het ultieme doel: deze jongeren aan een toffe job helpen.

Praktisch:

Adres: Huis van de Voeding, Spanjestraat 141, 8800 Roeselare

Timing: 10 tot 15 uur.

Welqome: de droge kost

Welqome is een project van Travi, het vormingsfonds van de uitzendsector. Het project wordt gefinancierd door de federale overheid.

Welqome bestaat sinds 2018, en heeft sinds die tijd 12.790 jongeren ondersteund in hun zoektocht naar een job. Hoe? Zo!

– 4.551 jongeren getrakteerd op een opleiding

– 1.746 jongeren ontvangen tijdens 144 Welqome Days

– 4.121 jongeren een warm welkom gegeven op de werkvloer met de Welqome App

– Meer dan 7.000 jongeren expert gemaakt over uitzendarbeid dankzij www.interiminfo.be

– Meer dan 7.500 jongeren geleerd welke straffe soft skills zij bezitten dankzij www.testyourselfie.eu

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier