Volkscafé De Smisse is klaar voor grote opening

Marleen Defoer en Philippe Vercaempst zijn erg trots op hun vernieuwde Smisse. (foto EDB)
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

De Smisse, het gekende volkscafé in de Bellegemsestraat is helemaal af. Naast het café werd de garage omgetoverd tot een zaaltje en er is ook een gezellig terras achteraan. Marleen Defoer en Philippe Vercaempst heten iedereen op zaterdag 23 november welkom op hun opening.

Marleen Defoer (60) en Philippe Vercaempst (62) uit Bellegem verwennen iedereen zaterdagavond met een hapje en een drankje. “We begonnen al in De Smisse in april maar er moesten nog veel werken gebeuren. Nu is het zaaltje naast het café ook afgewerkt”, zegt Philippe. “Het zaaltje kan gratis gebruikt worden voor vergaderingen of kleine feestjes, mits afname van drank natuurlijk. Ook het terras achteraan is gebruiksklaar en veilig voor de kinderen.”

Sportwereld

Marleen begon in 1997 in café Sportwereld in het centrum van Bellegem na de Witte Donderdagprijs. “Ik was met de Witte Donderdagprijs komen helpen bij het afscheid van Carine Dejan”, zegt ze. “Marleen runde 10 jaar het café. In 2008 nam haar dochter Isabelle de zaak over. Zij deed het tot 2017. Ik nam het opnieuw over van mijn dochter maar wist wel dat de sluiting van het pand er zat aan te komen. Ik zou dan stoppen, maar men vroeg me bij de brouwerij om het jeugdhuis weer om te bouwen tot een gezellig café. In januari zijn we komen kijken welke werken we hier zouden uitvoeren.” Philippe was vroeger timmerman en deed café-inrichtingen voor brouwerij Omer Vander Ghinste. Hij was toen ook gekend als Philippe Bockor.

In De Smisse werd de toog verplaatst, werd alles heringericht en geschilderd, kwamen er nieuwe meubeltjes en werd het een stuk gezelliger. Ook de buitenkant werd geschilderd en er is nieuwe verlichting geplaatst. “In vergelijking met café Sportwereld hebben we hier wel meer parkeerplaatsen”, aldus Philippe nog. “Dat is positief. Ons vroeger cliënteel is mee verhuisd en we hebben ook nieuwe klanten.”

“De Smisse is het lokaal van KSV Bellegem. Maar we staan ook open voor andere verenigingen nu het zaaltje klaar is. Wie interesse heeft om een kaartersclub op te richten, mag komen aankloppen”, besluit Marleen. Zaterdag 23 november is er om 14.30 uur al een kaartnamiddag van het Seniorenforum met gezelschapsspelletjes voor niet-kaarters. Voor de hongerige magen zijn er piro’s.

(EDB – foto EDB)