Versmarkt Fruitpaleis is ambassadeur ‘Ik koop lokaal’

© wk
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Versmarkt Fruitpaleis in Blankenberge werd door de klant verkozen als lokaal ambassadeur van de campagne ‘Ik koop lokaal bij een winkelier van hier’. “Een mooie opsteker en een boost om voort te doen zoals we bezig zijn”, klinkt het.

Versmarkt Fruitpaleis aan de Verweehelling maakt al drie generaties een erezaak van persoonlijke bediening, versheid en kwaliteit. “Mijn vader Herman is met de zaak gestart in ’65. Hij was een echte groenten- en fruitkenner, en vandaag gaan we nog altijd prat op onze productkennis”, zegt Rudy Broos (53). Samen met zijn vrouw Corinne Cockuyt (47) en zoon Felix (27) waakt hij ook over de kwaliteit. “We kopen alles zelf in op de vroegmarkt en de veiling. Specialiteiten zijn aardbeien en asperges, maar we hebben ook verzorgde fruit- en biermandjes, tapa- en kaasschotels. We zijn gekend voor onze jonge kaas, en ook de charcuterie is bij ons altijd vers van het mes”, zegt Rudy.

Elke klant wordt in de winkel persoonlijk bediend. “In een tijd waarin de buurtwinkels het moeilijk hebben om te overleven, slagen wij er als onafhankelijke zaak wel nog altijd in om de mensen te overtuigen. Naast de gewone consument, bedienen we ook het horecasegment en scholen: met ‘Tutti Frutti’ leren we de kinderen fruit en groenten eten”, klinkt het. Rudy en Corinne staan in voor de detailhandel, Felix ontfermt zich over de horeca. Versmarkt Fruitpaleis levert tot slot ook gratis aan huis. “De ambassadeurstitel van ‘Ik koop lokaal’ is voor ons een mooie opsteker, en een boost om voort te doen zoals we bezig zijn. We zijn met onze winkel ook actief op Facebook en Instagram, en merken dat dit bij jong en oud leeft.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier