Top Motors opent volgende week gloednieuw complex in Rumbeke

Het team van Top Motors kijkt reikhalzend uit naar de verhuizing naar de nieuwe thuis in Roeselare. V.l.n.r. Charlotte Van der Stichele, Jean-Luc Hellin, Louis Janart, Stijn Vanhoutte, Filip Dischlovoi, Henk Vlaemynck, Tom Van der Stichele, Paul Vanneste, Lieve Van der Stichele, Louis Van der Stichele, Kurt Lamaire en Steven Verbeke. (gf) © (gf)
Philippe Verhaest

Binnen een goeie week neemt Top Motors zijn intrek in een gloednieuw complex langs de N36. “Hier zijn we perfect zichtbaar, kunnen we erg efficiënt werken én kunnen we in perfecte harmonie met de omwonenden ons bedrijf verder uitbouwen”, benadrukken Tom en Charlotte Van der Stichele.

Top Motors is een waar succesverhaal. Exact dertig jaar geleden nam gedelegeerd bestuurder Tom Van der Stichele de toenmalige Garage Deloddere in Wevelgem over en legde zo de fundamenten voor de huidige zaak. In 1994 werd naar het huidige hoofdkwartier langs de Kortrijkstraat in Wevelgem verhuisd en in 2007 bouwde het bedrijf op diezelfde locatie een aparte Audi-vestiging. Een jaar later werd R. Maes en Zoon met afdelingen in Ingelmunster en Roeselare overgenomen.

“In 2017 hebben we alles gecentraliseerd op onze site in Wevelgem, waar we vijf merken onder één spreekwoordelijk dak hebben: Audi, Volkswagen, Skoda, Seat en de bedrijfswagentak CVI”, verduidelijkt Tom. “Ons doel is om in de driehoek Kortrijk-Roeselare-Wevelgem een toonaangevende rol te spelen.” In Wevelgem is ook de carrosseriedienst voor alle merken Top Repair te vinden, net als het tweedehandssegment Top Way.

Site van Cofar

Vorig jaar werd nog Garage Vanderhaeghen in Kortrijk aan Top Motors toegevoegd en nu volgt een nieuwe mijlpaal voor het bedrijf: maandag 13 mei opent de nieuwe thuis langs de N36 in Roeselare. “Daar brengen we drie verschillende vestigingen in onder: R. Maes en Zoon uit de Meensesteenweg, Verbeke Autotechniek uit de Brugsesteenweg en R. Maes en Zoon uit Ingelmunster. Die worden samen Top Motors Roeselare. Net als in Wevelgem zullen we er ons volledige gamma aanbieden. Behalve de zeer kleine herstellingen worden alle carrosserieherstellingen bij Top Repair in Wevelgem uitgevoerd.”

De keuze voor een nieuwe en grotere vestiging in Roeselare is erg bewust, vult marketingmanager Charlotte Van der Stichele aan. “Door alles te centraliseren kunnen we veel efficiënter werken en de beste service verlenen. Ook het visuele luik speelt een rol: langs de Rijksweg zijn we perfect zichtbaar en kunnen we al onze troeven uitspelen.”

De zoektocht naar een nieuwe locatie in Roeselare startte in 2009, zegt Tom. “Kort nadat we R. Maes en Zoon hadden overgenomen, hebben we beslist om al onze diensten ook hier te groeperen. In 2012 zijn we ‘geland’ op de site van de voormalige feestzaal Cofar. Voldoende groot en pal in een kmo-zone.”

We scheiden ons kmo-verkeer volledig van de lokale mobiliteit

“Bovendien is de ontsluiting hier uitstekend. Het mobiliteitsluik is erg belangrijk voor ons. Net daarom hebben we mee geïnvesteerd in de nieuwe rotonde van de Koestraat en de straat die richting onze garage loopt. We willen immers in perfecte harmonie met de buurtbewoners ons bedrijf verder laten groeien. Die nieuwe straat heet trouwens bewust Topweg, want zo weet iedereen – na ingave in de gps – meteen dat die naar Top Motors leidt. Alles zal duidelijk bewegwijzerd staan en we scheiden ons kmo-verkeer volledig van het lokaal verkeer. Op onze website kan je een filmpje zien waarbij een drone een auto volgt die de juiste aanrijroute volgt en met al onze medewerkers, leveranciers en klanten communiceren we nu al zeer helder over de weg die ze zullen moeten volgen. Bij elke afspraak sturen we ook een plan met de correcte route mee. Zo is verwarring volledig uitgesloten.”

Sector in transitie

De opening komt met rasse schreden dichterbij en dat stemt Tom en Charlotte Van der Stichele, samen met het hele Top Motors-team, gelukkig. “Een nieuwe mijlpaal voor onze zaak”, klinkt het trots. “We popelen om er van start te gaan, want deze nieuwe Roeselaarse thuis zal ons extra slagkracht geven.”

De hele automobielsector staat de komende jaren voor een stevige transitie, aldus Tom. “We zijn in volle overgang naar een CO2-neutrale mobiliteit en daar willen we met Top Motors een prominente rol in spelen. In de loop van 2020 zullen heel wat betaalbare elektrische en hybride wagens de markt veroveren. Het is aan ons om mee te evolueren en onze trekkersfunctie te behouden. De voorbije drie decennia is onze sector fel veranderd en dat zal de komende jaren zeker zo blijven. Nu verkopen we niet enkel de beste auto’s, ook de hele service rond de wagen is van belang. Wie zich bij ons een elektrische wagen aanschaft, kan hier ook bijvoorbeeld een laadpaal kopen. En onze nieuw opgerichte fleetcel werkt voor bedrijven oplossingen op maat uit om hun rollend materiaal perfect op hun noden af te stemmen. Zo zijn we, samen met het nieuwe Top Motors Roeselare, helemaal gewapend voor de toekomst.”

Bij Top Motors Roeselare werken een 34-tal mensen en jaarlijks worden er ongeveer 700 auto’s verkocht. Wat de bestemming wordt van drie huidige vestigingen van Top Motors in Roeselare, is nog onduidelijk. Die werden door het bedrijf gehuurd.

www.topmotors.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier