Thomas is de jongste starter ooit in het Bedrijvencentrum Roeselare

Thomas Vanwijnsberghe: "Het is de bedoeling om te groeien en zoveel mogelijk klanten te helpen." (foto JCR) © (foto JCR)
Redactie KW

Van een blitzstart gesproken. Vorig jaar studeerde Thomas Vanwijnsberghe (19) af in zijn zevende jaar ‘fotolassen’ in het Vrij Technisch Instituut van Izegem en half juli nam hij al zijn intrek op het Bedrijvencentrum in de Roeselaarse Industrieweg.

Het ondernemerschap zit deze jonge motorcross-fanaat alvast in het bloed. “Mijn ouders hebben al jaren een eigen groente- en fruitzaak in Izegem”, vertelt Thomas, die met Anke nog een vier jaar oudere zus heeft. “Om een centje bij te verdienen werkte ik vanaf mijn vijftiende tijdens vakanties of weekenden al bij allerhande lasfirma’s. Ik heb op veel verschillende plaatsen mijn ogen en oren goed de kost gegeven.” Thomas is gespecialiseerd in het TIG-lassen van staal, aluminium en inox. “Deze lasvariatie is veel specifieker. Je kunt er heel precies werk mee afleveren. Blijkbaar had ik aanleg voor dat fijne werk. Het is niet eenvoudig maar ik ben een volhouder en wilde dit echt perfect onder de knie hebben. In het zevende jaar heb je vaak stage en toen werkte ik trouwens al in onderaanneming. In dat laatste jaar heb ik meer geleerd dan die drie jaar op school samen. Na de juni-examens gebruikte ik een paar weken de garage van mijn ouders maar die ruimte werd door de stijgende vraag al vlug te klein.” Op je 19de die grote sprong in het diepe al wagen, is niet zo evident. “In het begin waren mijn ouders niet zo enthousiast over die keuze. Ze vroegen of ik beter niet eerst een paar jaar ervaring kon opdoen bij andere firma’s. Nu zijn ze trots dat ik die stap al heb gezet. Ook mijn vrienden vinden dit fantastisch. Als ik veel werk heb, komen ze hier via een interim-kantoor een handje toesteken.” Thomas is ambitieus wat de toekomst betreft. “We zien wel wat er komt. Ik werk zes dagen op zeven. Het is de natuurlijk de bedoeling om te groeien en zoveel mogelijk klanten te helpen. Misschien blijf ik hier een paar jaar en begin daarna aan de bouw van een eigen atelier”, klinkt het zelfverzekerd.

Bedrijvencentrum

Het Bedrijvencentrum biedt tal van voordelen voor een jonge starter.

“Er is altijd iemand aanwezig. Als er materiaal geleverd wordt en je bent er toevallig niet, zorgt iemand anders wel dat het op de juiste plaats terecht komt. Er is ook bewaking en er zijn kantoren en vergaderzaaltjes. Niet onbelangrijk voor een beginnende ondernemer. Er zit hier zelfs een firma die lasmateriaal levert. Als ik iets nodig heb, spring ik gewoon binnen bij de buren”, lacht Thomas. “Als de klanten tevreden zijn of als ik een product mooi afgewerkt kan afleveren, ben ik enorm content.”

Brightlight Welding vind je terug in de Industrielaan 45 in Roeselare. (KK)

Meer info op zijn website www.brightlightwelding.be of bel naar 0471 22 16 82.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier