‘t Peerdeke en Cappuccino pakken uit met aperitiefconcertjes op binnenplein van het Pand

Steve Vandendriessche van 't Peerdeke (links) en Jurgen Van Thuyne van de Cappuccino bundelen de krachten. © DJW
Redactie KW

Steve Vandendriessche van ‘t Peerdeke en Jurgen Van Thuyne van Cappuccino organiseren samen vier aperitiefconcertjes op het binnenplein van het Pand. Met aandacht voor social distancing kunnen ze in totaal tussen de 250 en 260 bezoekers een zitje bieden. Wel vooraf reserveren.

“De specifieke data moeten wij nog vastleggen maar elk concertje zal telkens beginnen om 17.30 uur en eindigen om 19 uur. Wanneer? Halfweg juli, eind juli, halfweg augustus en zeker ook eind augustus in de periode dat normaal gezien Waregem Koerse zou doorgaan maar dit jaar wegens de bekende omstandigheden werd geschrapt. Daarbij moeten wij rekening houden met de weersomstandigheden aangezien de optredens van de muzikanten in de openlucht plaatsvinden. Het publiek moet aan tafel blijven zitten, precies zoals voorgeschreven. En de afstand tussen de tafels en stoelen is natuurlijk ook belangrijk. Alles bij elkaar komen wij zo uit op mogelijk 250 tot 260 personen. Meer kan niet. Per persoon vragen we 25 euro. In ruil krijg je daarvoor een fles drank en tapas”, legt Jurgen Van Thuyne uit.

Elk van de concertjes draait rond een specifiek thema waarbij ook de omgeving op die manier wordt ingekleurd. De thema’s zijn: Allons Enfants de la Patrie, Eviva Espana, Bella Dia en Waregem Koerse. Werden onder meer gecontacteerd voor een optreden: Chris Dewamme, Bart Kindt en Steffen Ron.

Lokaal talent

“Voor elk optreden doen wij een beroep op lokale talenten. Zij brengen hun nummers op een podium, zorgen voor de sfeer, telkens van 17.30 tot 19 uur. Anderhalf uur is meer dan genoeg. Na afloop kan het publiek ofwel blijven zitten ofwel uitzwermen in het stadscentrum. Elk concertje zou eigenlijk de aanloop naar een feestelijke avond moeten zijn. Let wel: er wordt niet gedanst, niet rondgelopen. Elk blijft in zijn eigen bubbel”, besluit Steve Vandendriessche.

(DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier