‘t Klein Fornuis heeft nu een privézaaltje voor feestjes: “Gezellig met je bubbel bijeen”

Koen Ostyn en Stefanie Vandemoortele in hun zaaltje bji 't Klein Fornuis. © EDB
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Koen Ostyn (41) en Stefanie Vandemoortele (31) van ‘t Klein Fornuis openden deze week hun privézaaltje aan de Abdis Erkastraat.

Koen werkt sinds de sluiting van de traiteurwinkel verder als traiteur en als freelance kok. Stefanie doet aan de voorkant van hun huis op het Rodenburgplein voetverzorging, manicure en gelnagels. Het koppel heeft met Victor en Gustaaf twee zoontjes. Ze openden deze week – nu de horeca weer groen licht krijgt – iets later dan voorzien hun privézaaltje.

“Hier heb je zeker een veilig gevoel om gezellig met je bubbel te vertoeven en te genieten van veel lekkers”, zegt Koen. “We lopen al een hele tijd met het plan voor een privézaaltje, al van toen we stopten met de traiteurwinkel in maart 2017. We kochten zelfs al vier jaar geleden de lange tafel die we zagen op de horecabeurs, deze mocht gelukkig bij de leverancier blijven staan.”

Garage wordt zaaltje

Koen en Stefanie hadden aanvankelijk gedacht om te verhuizen tot Koen plots het idee kreeg om de twee grote garages achter hun huis om te vormen tot een zaaltje. “Door de koelcellen die erin stonden van toen we een traiteurwinkel runden, leek de plaats veel kleiner.”

Uiteindelijk werd het een zaaltje waar 24 zitplaatsen of 35 staanplaatsen aan receptietafels mogelijk zijn. “Mijn vader kon samen met de hulp van Koen de verbouwingen realiseren”, vertelt Stefanie. “Daardoor konden we iets meer investeren in materialen. Zo hangt er onder meer een moswand met geconditioneerd bolmos. Er werd vooral een huiselijke gezellige sfeer gecreëerd.”

Twee pistes

“We willen twee pistes bewandelen met ons zaaltje: enerzijds privéfeestjes met maaltijden vanaf acht personen, voor kleine communiefeestjes, rouwmaaltijden of recepties, maar anderzijds verhuren we ook de ruimte voor bedrijven, verenigingen of particulieren. Dan kunnen wij eventueel koffie of drank voorzien. Er zijn ook stopcontacten voor een beamer waarmee je op de witte muur kan projecteren.” Er is een wijnkaart en er zijn enkele speciale bieren. “We zijn in een woonwijk gelegen, dus als er iets discreet moet besproken worden, kan dat interessant zijn en er is ruime gratis parkeermogelijkheid.

Koen _ die nog altijd werkt als freelance kok/traiteur _ kan ook maaltijden bespreken. “Je kan hier eveneens komen ontbijten en dan activiteiten doen, en terugkeren voor een vooraf besproken lunch of diner of met een lunchpakket op stap gaan. Wij zijn ook bereid om allerhande activiteiten te organiseren of taxi’s te voorzien om van hieruit op stap te gaan. We werken dus op maat.”

“Naar de feestdagen toe zijn we van plan om nog meer in te zetten op takeaway.”

Info: www.kleinfornuis.be; info@kleinfornuis.be; 0478 77 84 16 (Koen).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier