Sofie Bulcke opent Haar’salon in Zonnebeke: “Een jeugddroom die werkelijkheid wordt”

Kapster Sophie Bulcke is blij dat haar zaak afgewerkt is. © ZB
Redactie KW

Voor Sofie Bulcke gaat een droom in vervulling. Binnenkort gaat ze aan de slag als kapster in Haar’salon.

“Al voor ik de stap naar het middelbaar moest nemen, wist ik al dat ik kapster wou worden en dit is zo gebleven”, zegt Sophie Bulcke (30). Ze is afkomstig van Langemark-Poelkapelle, partner van Christoph Hoorelbeke en mama van Louis (7) en Michelle (6) en woont in De Patine 89 in Zonnebeke.

“Ik volgde zes jaar haarzorg in Immaculata in Ieper en dan nog een 7de specialisatiejaar waarin ik ook al mijn bedrijfsbeheer behaalde. Eigenlijk was ik niet van plan onmiddellijk zelfstandige te worden. Ik werkte bij Colruyt en wilde daar iets bereiken. Ik werd er verantwoordelijke van verschillende afdelingen, maar toch voelde ik mij ergens geremd in mijn doen en laten. In 2017 startte ik dan toch in bijberoep als kapster aan huis en enkele maanden daarna als residentieel kapster in WZC De Zilvervogel ine Woumen. Al snel groeiden deze activiteiten sneller dan verwacht en kon ik al mijn klanten niet meer tijdig bedienen wegens het tijdsverlies in de wagen. Toen heb ik de stap gezet om thuis een eigen kapsalon uit te baten.”

De naam is een idee van haar partner

“Er kwam heel wat verbouwing aan te pas en ik wil dan ook vele mensen danken voor de hulp. Mijn vader Danny Bulcke en schoonvader Marc Hoorelbeke voor het meehelpen uitdenken van het interieur naar vormgeving en licht, maar vooral mijn partner Christoph om al zijn vrije tijd op te offeren om dit volledige project te leiden zodat alles perfect in zijn plooi kon vallen. Hij ligt ook aan de basis van de naamgeving. Christoph zei altijd dat het niet zijn salon was, maar ‘haar salon’. Zo ontstond de woordspeling en werd het Haar’salon.”

Sophie is flexibel en creatief met haar en dit zowel in kleuren als in opsteken. Ze denkt ook mee over bijvoorbeeld de kleurkeuze of een feestkapsel. De zaak gaat normaal gezien open op 25 maart, al is dat door de coronacrisis nog onzeker. Normaal zal de werkweek van dinsdag tot zaterdag zijn met uitzonderingen op zondag voor trouwfeesten, babyborrel, communies… Haar’salon is telefonisch bereikbaar op 051 62 77 08 of 0474 21 28 33, via Facebookpagina Haarsalonsophie of via mail op info@haarsalon.eu. (NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier