Shoppen in Menen is hip: eindejaarsactie pakt uit met indrukwekkende prijzenpot

De bestuursleden van Shop en Beleef Magalie Merchie, Melissa Bertolino, Christine Bousson, Jody Scheurmans, Carl Braem, Peter Cauwelier, Dirk Deleye en Stanislas Masureel vanuit de stadsdiensten stelden onlangs de nieuwe eindejaarsactie voor. © WO
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Waarom kies je, als klant, voor een shoppingtrip in de grensstad tijdens de feestdagen en niet voor een bezoek aan een shoppingcenter in een grootstad? De handelaars van Groot Menen overtuigen ons met hun eindejaarsactie jaar na jaar van hun meerwaarde en ook in 2019 is dit niet anders.

De eindejaarsactie van de Menense handelaars aangesloten bij Shop en Beleef behoeft ondertussen geen introductie meer. Wie zich, tijdens de eindejaarsperiode, concentreert op de handelaars van de gemeente maakt kans op een indrukwekkende prijzenpot. Jaar na jaar halen de ondernemers het onderste uit de kan om klanten en potentiële klanten te overtuigen van de meerwaarde die onze stad kan bieden en 2019 wordt een topjaar op alle mogelijke vlakken.

“Het organiseren van een eindejaarsactie is niet meteen iets uniek”, horen we van Dirk Deleye, woordvoerder voor de eindejaarsactie. “Wat dan wel weer uniek is, is onze prijzenpot. In geen enkele van de buurgemeenten, of daarbuiten, doet men beter dan ons. De cadeaubonnen, een gevestigde waarde ondertussen, groeiden verder uit naar een totaal van 10.000 euro. Daarnaast is het voor de Menenaar ook steevast uitkijken naar de hoofdprijs, een fonkelnieuwe auto. Dit jaar maakt iedere klant kans om een Volkswagen UP te winnen, een uiterst hippe stadswagen waarmee je veilig en in alle comfort overal raakt.”

verzameldoos

Zelfs oeroude tradities, zoals de eindejaarsactie, worden van tijd tot tijd gemoderniseerd en hiervoor klopte de organisatie aan bij Melissa Bertolino. “In het verleden bleek telkens dat mensen niet meteen wisten waar ze terecht konden met hun spaarkaarten”, klinkt het. “We hebben dan ook de tijd genomen om een exclusieve verzameldoos te ontwerpen, een doos die bij iedere deelnemende handelaar terug te vinden is. Op die manier weet iedere klant, of die nu lokaal is of niet, dat dit een plaats is waar ze een kans maken op het winnen van waardebonnen of een wagen. We proberen op die manier zo prominent mogelijk aanwezig te zijn in het straatbeeld.”

Dat de actie van weleer ondertussen al een belangrijke verjongingskuur kreeg, blijkt al snel wanneer de eerste winnaars kenbaar worden gemaakt. “Er liep via sociale media al een actie waarmee we ons opnieuw op de kaart hebben willen zetten”, sluit Dirk af. “Vier mensen wonnen al een verwendag tijdens een aparte actie. Een volledige dag worden ze in de watten gelegd, bij verschillende van de deelnemende handelaars. Van een overheerlijk ontbijt tot gepersonaliseerd advies, we nemen tot het kleinste detail voor onze rekening. Shoppen in Menen is eenvoudigweg hip en dat zetten we volop in de kijker.”

Koopzondagen

Ook Team8930, het stadsbestuur dat binnenkort een eerste verjaardag kan vieren, volgt deze evolutie met argusogen. “Winkelen in Menen is sowieso geen verloren moeite” horen we van schepen Herman Ponnet. “Dit tijdens de feestdagen in de kijker zetten, is dan ook iets waar we volop op investeren. De koopzondagen zijn hierin een onmisbare schakel en op zondag 22 december trekken we dan ook alle registers open om Menen extra aantrekkelijk te maken. Je kan dan genieten van entertainment op verschillende plaatsen. We zorgen voor animatie of muziek op enkele cruciale plaatsen in onze koopjesstad, waarmee we willen aantonen dat wie Menen links laat liggen best heel wat mist.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier