Restaurant ‘t Rebbetje uit Raversijde sluit de deuren tenzij ze een overnemer vinden

Charly en Karin staan al 17 jaar in 't Rebbetje. (foto JRO)
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

17 jaar geleden begonnen Charly Trouvez (62) en Karin Soubry (51) aan een avontuur in ‘t Rebbetje, het bekende restaurant in de Nieuwpoortsesteenweg. Eind november stopt het verhaal definitief voor het koppel. “We hopen nog een overnemer te vinden, want het zou spijtig zijn moest ‘t Rebbetje niet verder blijven bestaan”, klinkt het bij het koppel.

Charly had tonnen ervaring in de horecasector en wou graag een eigen zaak openen. Karin volgde hem in zijn droom. Toen het koppel 17 jaar geleden ‘t Rebbetje in het vizier kreeg, twijfelden ze geen seconde. “Ik begon op mijn 14de met valiezen ‘sleuren’ in Hotel Ambassadeur op het Wapenplein”, vertelt Charly. “Later werkte ik nog voor andere bazen in de horecasector. Ik deed zowel de keuken als de zaal. Maar de droom om een eigen zaak te starten was nooit veraf. Tot we te horen kregen dat ‘t Rebbetje over te nemen stond. In 2003 werden wij de nieuwe uitbaters.”

Het ribbetjesrestaurant is ondertussen een vaste waarde in Oostende. Iedereen kent wel ‘t Rebbetje, dat het levenslicht zag midden jaren ’80. Maar zoals steeds komt aan alle mooie liedjes een einde, ook aan dat van Charly en Karin. “Het is genoeg geweest”, neemt Karin over. “We hebben die 17 jaar hard gewerkt. Gemakkelijk was het in de beginjaren zeker niet. De klanten waren de vorige uitbaters gewoon en slikten die verandering niet zomaar. Maar na een tijdje kregen we de trein op het spoor. Heel wat van onze klanten zijn ondertussen ook vrienden geworden.”

Naar Ardennen

Charly en Karin gaan de rust opzoeken in Barvaux, op ongeveer 7 kilometer van Durbuy. “We hebben er al 14 jaar een huisje en gaan er geregeld naartoe. Eigenlijk wonen we daar al deels. Op maandag en dinsdag is het restaurant dicht en dan zijn we telkens daar”, gaat Charly verder. “We houden van de rust. Ons huisje bevindt zich vlakbij een groot bos en net dat maakt het speciaal. Je wordt er één met de natuur.” De coronacrisis heeft naar eigen zeggen niets te maken met het overlaten van de zaak. “We zijn dan wel moeten inkrimpen wat betreft het aantal zitplaatsen, maar de klanten zijn steeds blijven komen. We zijn een gezonde zaak”, duidt Charly.

“Neen, ik ben daar nog wat te jong voor”, lacht Karin als we haar vragen of ze nu gaan rentenieren. “Ik ben al jaren vegetariër en wil een eigen foodtruck opstarten om met vegetarische gerechtjes de markten te doen. Charly gaat me hier en daar helpen.” Vegetariër en een resto voor ribbetjes uitbaten? “Het is gewoon mijn manier van leven”, lacht Karin. “Het is niet omdat ik geen vlees eet, dat een ander dat niet meer mag doen. Iedereen heeft zijn eigen levensstijl.”

Overnemer

Voorlopig werd er nog geen overnemer gevonden. “We hebben sinds midden augustus laten weten dat we onze zaak zouden overlaten. Eind november sluiten we sowieso. We hopen nog voor die tijd een overnemer te vinden. Het zou jammer zijn, want ‘t Rebbetje bestaat ondertussen bijna 40 jaar. We gaan vooral de klanten missen en het sociaal contact. Maar we zijn ook blij dat we de stap gezet hebben om een nieuwe droom na te jagen”, besluit het koppel. (JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier