Ruim een kwarteeuw geleden werd het Schuttershof, dat later De Neuze werd, door de nieuwe uitbaatster omgedoopt tot OPCD. Marijke Remmerie trok vooral een jong publiek aan. Toen zij het voor bekeken hield, werd Alexander Gallez de nieuwe uitbater. Hij breidde het assortiment bieren uit tot ruim 150 streekbiertjes, aangepast aan het seizoenaanbod.

De naam OPCD werd daarom ook aangepast met de toevoeging 'de Bierproeverij'. Regelmatig kwamen degustatiegroepen over de vloer en zij werden steeds verrast door de deskundige uitleg van Alex Gallez. Voor volksspelen kon je er ook terecht en bijna maandelijks verzorgde hij één of meerdere optredens en een quiz. Twee keer per jaar was OPCD het trefpunt voor honderden motorrijders uit de regio voor een zomerrit en een winterrit.

Gallez wil in schoonheid en met dankbaarheid afscheid nemen van de zaak. Op vrijdag 6 september tapt hij de laatste pintjes en ontkurkt hij de streekbiertjes. De hele maand verwent de uitbater nog zijn klanten met optredens en de zomerse motorrit op 1 september. Maar op vrijdag 6 september valt het doek over dit nostalgische café. "Ik hou ermee op omdat dit niet meer te combineren valt met mijn fulltime job. Een overnemer vinden lukte niet, want hier dreigt binnen een paar jaar de sloophamer zijn werk te doen."

(JM)