Plopsaland De Panne op zoek naar… 1.760 seizoensmedewerkers en studenten

Redactie KW

Om daaraan tegemoet te komen organiseerde Plopsa deze week jobdagen. Het vinden van genoeg gekwalificeerd personeel is een grotere uitdaging dan het aantrekken van meer bezoekers, meent het attractiepark.

Dinsdag en woensdag organiseerde Plopsaland jobdagen. “Gezien de groeiende bezoekerscijfers hebben we elk jaar nood aan een groot aantal medewerkers die, ofwel gedurende een volledig seizoen, ofwel tijdelijk, worden ingezet om een optimale werking van onze parken te realiseren”, aldus personeelsdirecteur Niko Parmentier over de nood aan personeel.

Voor Plopsaland De Panne gaat het over 60 vaste krachten, over 160 seizoensmedewerkers en zowat 1.600 studenten. Over alle parken heen gaat het zelfs over 250 seizoensmedewerkers en 2.500 studenten, maar het probleem is vooral nijpend in De Panne omwille van de dunne populatie, en de kleine visvijver met Frankrijk en de zee als grenzen.

Voor de jobdagen, een samenwerking met VDAB, noteerde Plopsa 250 inschrijvingen voor seizoensmedewerkers. Zij worden voornamelijk ingezet in de horeca-, merchandising- en operations afdeling. “Opvallend is dat veel seizoensmedewerkers jaar na jaar terugkomen. Gezien onze groei zijn er momenteel echter opportuniteiten tot het aanwerven van enkele tientallen nieuwe seizoensmedewerkers extra”, aldus Parmentier. De rekrutering van onze tijdelijke medewerkers, vooral studenten, gebeurt voornamelijk in samenwerking met interimkantoren. Zij werken momenteel aan pool-opbouw. Ook jobstudenten kunnen aan de slag in diverse afdelingen.”

Plopsa zorgt ook voor een aantrekkelijk pakket met onder meer kledij, een uitnodiging tot het personeelsfeest, mogelijkheid tot overnachten op een camping, enz. Er wordt ook gezocht naar creatieve manieren om mensen aan te trekken, zoals een speeddate op de coaster ‘Anubis The Ride’ en heel binnenkort komt er een nieuwe jobsite.

Ook vissen in Frankrijk blijft een optie, maar er is momenteel geen actieve rekrutering. Franse werknemers moeten ook een mondje Nederlands kunnen spreken. Plopsa bevestigt ook dat het nog steeds twintig vluchtelingen aan een job wil helpen. “We dragen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid hoog in het vaandel én daarnaast zijn we ervan overtuigd dat zich onder de erkende asielzoekers geschikte en enthousiaste toekomstige medewerkers bevinden”, besluit het attractiepark.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier