Het boek en de film zijn maandag voorgesteld in Kinepolis Kortrijk. Daarmee komt een eind aan het project waarmee Huysentruyt de ultieme hommage wou brengen aan zijn vader.

Het project begon met drie mysterieuze opblaasbare vissen die dreven op de Leie in Kortrijk. Al snel bleek het om de start van een nieuw concept van Piet Huysentruyt te gaan, namelijk 'Likoké on Tour'. De voorbije maanden koos hij vijf locaties uit om te gaan ontdekken en te gaan koken, met als ultieme doel Franschhoek in Zuid-Afrika. Daarmee wou de chef een ultiem eerbetoon schenken aan zijn vader die tijdens zijn periode in Congo Likoké werd genoemd, een naam afkomstig van een ongrijpbare vis in de Congostroom. "Het is een kleine woordspeling, want er zit ook 'likken is oké' in. Ik mocht van mijn vader nooit mijn bord uitlikken, terwijl dat toch hét ultieme compliment voor een kok is", vertelt Piet Huysentruyt.

Reisverhaal

Het verhaal begon met een pop-uprestaurant in Kortrijk, waar de roots van de bekende kok liggen. Daarna trok Piet met zijn team naar Japan, Bali en Singapore om te eindigen in Franschhoek waar hij de ziel van zijn vader symbolisch terugbracht. Het project is uitgemond in een boek 'LOT - Keep on Licking', een kookboek dat leest als een reisverhaal. Hij schreef het samen met foodblogger Johan Kafkot. Er werd ook een documentaire gemaakt die maandag in première is voorgesteld en op Njam wordt getoond.

Bij de première van de film werden verschillende spullen geveild door advocaat Jan Leysen, zoals borden van Kamagurka, een tafel en een varken met handtekeningen van topchefs. De opbrengst gaat integraal naar Kom op tegen Kanker. Bomma Huysentruyt overleed immers aan die ziekte.

(Belga/MVM)

Het boek is uitgegeven bij Lannoo en kost 39,99 euro.

Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne mocht het eerste exemplaar aan Piet overhandigen en bracht het motto 'likken is oké' meteen in uitvoering. (Foto KDS), Kurt De Schuytener
Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne mocht het eerste exemplaar aan Piet overhandigen en bracht het motto 'likken is oké' meteen in uitvoering. (Foto KDS) © Kurt De Schuytener
Piet Huysentruyt stelde zijn nieuwe boek én film voor in een volle zaal van Kinepolis. (Foto KDS)
Het boek en de film zijn maandag voorgesteld in Kinepolis Kortrijk. Daarmee komt een eind aan het project waarmee Huysentruyt de ultieme hommage wou brengen aan zijn vader.Het project begon met drie mysterieuze opblaasbare vissen die dreven op de Leie in Kortrijk. Al snel bleek het om de start van een nieuw concept van Piet Huysentruyt te gaan, namelijk 'Likoké on Tour'. De voorbije maanden koos hij vijf locaties uit om te gaan ontdekken en te gaan koken, met als ultieme doel Franschhoek in Zuid-Afrika. Daarmee wou de chef een ultiem eerbetoon schenken aan zijn vader die tijdens zijn periode in Congo Likoké werd genoemd, een naam afkomstig van een ongrijpbare vis in de Congostroom. "Het is een kleine woordspeling, want er zit ook 'likken is oké' in. Ik mocht van mijn vader nooit mijn bord uitlikken, terwijl dat toch hét ultieme compliment voor een kok is", vertelt Piet Huysentruyt.Het verhaal begon met een pop-uprestaurant in Kortrijk, waar de roots van de bekende kok liggen. Daarna trok Piet met zijn team naar Japan, Bali en Singapore om te eindigen in Franschhoek waar hij de ziel van zijn vader symbolisch terugbracht. Het project is uitgemond in een boek 'LOT - Keep on Licking', een kookboek dat leest als een reisverhaal. Hij schreef het samen met foodblogger Johan Kafkot. Er werd ook een documentaire gemaakt die maandag in première is voorgesteld en op Njam wordt getoond. Bij de première van de film werden verschillende spullen geveild door advocaat Jan Leysen, zoals borden van Kamagurka, een tafel en een varken met handtekeningen van topchefs. De opbrengst gaat integraal naar Kom op tegen Kanker. Bomma Huysentruyt overleed immers aan die ziekte.(Belga/MVM)Het boek is uitgegeven bij Lannoo en kost 39,99 euro.