Pedro Pattyn is de nieuwe voorzitter van Confederatie Bouw West-Vlaanderen

Redactie KW

Pedro Pattyn, zaakvoerder van schilderbedrijf Pattyn Albert & Cie NV is de nieuwe voorzitter van de Confederatie Bouw West-Vlaanderen. Hij volgt Eric Vandewiele op. Als kersvers voorzitter erkent hij de vele uitdagingen, maar hij ziet de toekomst voor de 2750 leden rooskleurig tegemoet.

De verkiezing van Pedro Pattyn (49) als nieuwe voorzitter van de Confederatie Bouw West-Vlaanderen komt niet uit de lucht vallen. Sinds 15 jaar is hij lid van de confederatie. Zijn engagement kreeg een boost toen hij verkozen werd tot Jonge Vlaamse aannemer 2016. Hij was al voorzitter van de West-Vlaamse en later van de afdeling Vlaamse schilders.

Pedro Pattyn is zaakvoerder en eigenaar van Pattyn Albert & Cie NV, aannemer van schilderwerken met een 30-tal werknemers. Het bedrijf is actief in de residentiële, commerciële en industriële sector in België, Nederland en Noord-Frankrijk.

De thuisbasis is het industrieterrein Gullegem-Moorsele, de roots liggen echter in Sint-Eloois-Winkel waar hij nog steeds woont. Op de hoek van de Kloosterstraat en de Hoekense straat richtte grootvader Albert het bedrijf op. Diens zoon Ronny zette het werk verder en breidde uit, in 1997 volgde de verhuis naar Gullegem.

In de sporen van (groot)vader

De nieuwe voorzitter behaalde het diploma burgerlijk bouwkundig ingenieur, al snel was het duidelijk dat zijn loopbaan zich in de bouw zou afspelen. Hij trad in de voetsporen van zijn vader en grootvader, en bouwde het bedrijf verder uit. Pedro Pattyn is gehuwd met Isabelle D’hont en heeft drie zonen.

De voorzitter ziet de komende drie jaar met vertrouwen tegemoet: “Ik heb al wat ervaring opgebouwd als lid van het directiecomité van de Confederatie en verder ben ik ook lid van de nationale raad van de Confederatie Bouw en het bestuursorgaan van de Vlaamse Confederatie Bouw.”

Uitdagingen

Er wachten hem heel wat uitdagingen. “Het verder verzorgen van onze kerntaken”, zegt Pedro. “De behartiging van de belangen van de bouwaannemers, hen advies verstrekken en hulp bieden waar nodig zoals bij de aanvraag van vergunningen. Steeds belangrijker wordt het organiseren van opleidingen. Technische opleidingen, maar zeker ook op gebied van management en veiligheid blijft er werk aan de winkel. Door Covid-19 gebeuren die opleidingen online. Ten slotte is het belangrijk dat de leden elkaar blijven ontmoeten. Er zijn momenteel 2.750 leden, zowel eenmanszaken als bedrijven met veel werknemers. Voorlopig zijn de orderboekjes meestal vol. De toekomst oogt uitdagend maar we zien ze zeker niet pessimistisch tegemoet”, besluit de nieuwe voorzitter. (SLW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier