Pakketje laten leveren in Kortrijk? Dat kan binnen de vier uur… met de fiets!

We herkennen v.l.n.r. Guillaume Demeyere, Jolan Soens en Kevin Labeeuw. © AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Sinds deze maand kan je in Kortrijk en omstreken een pakketje per fiets laten leveren. Guillaume Demeyere (26), Jolan Soens (25) en Kevin Labeeuw (39) van cargofietswinkel Green Leaf Projects zijn de koeriers van dienst. Samen richtten ze De Kortste Ketting op, het enige fietskoerierbedrijf in Kortrijk.

De afgelopen jaren waren er in Kortrijk al enkele experimenten om pakjes te leveren per fiets. Maar die kwamen nooit echt van de grond. Guillaume, Jolan en Kevin zijn ervan overtuigd dat zij zullen slagen waar hun voorgangers faalden. “Het idee ontstond toen de we Erik van café deDingen in de Budastraat tijdens de lockdown hielpen met het leveren van ontbijtpakketten aan huis”, vertelt Guillaume. “Er kroop heel wat werk in het sorteren en klaar maken van die pakketten, maar ook in het uitstippelen van routes. Wij beseften dat dat efficiënter kon. We hebben ondertussen verschillende softwarepakketten getest en er eentje goedgekeurd.”

“We nemen onze klanten alles uit handen”, aldus Jolan. “Binnen de vier uur kan je pakketje opgehaald en geleverd worden. Die flexibiliteit is wat ons onderscheidt van andere koerierdiensten. We kunnen tot 100 kilo vervoeren, altijd met de cargofiets.”

“Bovendien kan je je in een stad als Kortrijk veel sneller voortbewegen met de fiets dan met de wagen”, vult Kevin aan. “Ook daar hebben we een voetje voor.”

Levensstijl

Alle drie de mannen hebben een passie voor cargofietsen. Kevin baat met Green Leaf Projects de enige cargofietsenwinkel in Kortrijk uit. Hij zal vooral voor de technische ondersteuning zorgen. Jolan kieperde zijn auto een half jaar geleden buiten ten voordele van zijn fiets en keek sindsdien niet meer achterom. En ook Guillaume sjeest al een tijdje door de straten van Kortrijk met een cargofiets. “Het is een soort levensstijl. Je denkt meer na over je verplaatsingen, bent ecologischer en koopt meer lokaal.”

De Kortste Ketting is er voor zowel particulieren als bedrijven. Beroep doen op hun diensten kan in de regio van Groot-Kortrijk en alles daarrond in een straal van een dikke tien kilometer. Al zijn er nu al stille ambities om uit te breiden.

Meer info en prijzen kan je vinden op de website van het trio: dekortsteketting.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier