Ook café ‘t Brugs Beertje mengt zich in bieroorlog

Stephane Kolijn en zijn biertje 'Brugse Beer'. © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Na brouwerijen De Halve Maan en Alken-Maes trekt nu ook café ‘t Brugs Beertje ten strijde tegen het biertje ‘Brugse Beer’. Dat zegt Stephane Kolijn, die het bier op de markt bracht.

Het blijft maar rommelen in de Brugse bierwereld. We berichtten eerder al over hoe de brouwerijen De Halve Maan en Alken-Maes hun claim ten aanzien van het bier Brugse Beer, waarbij ze wilden laten verbieden dat het woord ‘Brugs’ of ‘Brugse’ gebruikt werd, verloren.

Maar daarmee is de kous niet af. Nu blijkt dat ook het bekende Brugse biercafé ‘t Brugs Beertje zich in de bieroorlog mengt. “De zaakvoerder van ‘t Brugs Beertje heeft mij gedagvaard voor de handelsrechtbank”, zegt Stephane Kolijn, zaakvoerder van Hostel Lybeer en ook de man achter het biermerk Brugse Beer.

“Hij stelt dat de naam Brugse Beer en ‘t Brugs Beertje sterk op elkaar lijken en dat hij deze stap zet ter bescherming van de handelsnaam. Dat begrijp ik toch niet goed. Het gaat om een ander product; een café tegenover een bier. Ik heb nog voorgesteld om erover te praten en om tot een vergelijk te komen. Ik zou ook liever zien dat dit allemaal zo ver niet moet komen. Bij het tot stand komen van dit product heb ik er helemaal nooit aan gedacht dat er een café is in Brugge met de naam Brugs Beertje. Ik zie ook niet in hoe het een het ander zou kunnen in de weg staan.”

De zaakvoerder van het biercafé was niet bereikbaar voor commentaar.

Biercafé 't Brugs Beertje.
Biercafé ‘t Brugs Beertje.© Google Streetview

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier