Nieuwe conceptstore ‘Stories About’ in Steenpoort

Een nieuwe zaak starten, is nooit evident, maar de strenge cronamaatregelen maken het deze dagen nog moeilijker. Toch zijn er nog dappere ondernemers die zich aan iets nieuws wagen. Sofie Lewyllie (47) uit Dottenijs bijvoorbeeld met haar conceptstore ‘Stories About’ in de Steenpoort 3 in Kortrijk.

Sofie Lewyllie in haar interieurzaak.© AN
Sofie Lewyllie in haar interieurzaak.© AN

Wie houdt van mooie dingen moet in de Kortrijkse winkelstraat zijn bij Sofie Lewyllie. Zij begon er afgelopen zomer een conceptstore waarin ze meer dan twintig jaar ervaring als interieurarchitect bundelt. “Ik heb mij bijna een kwarteeuw bezig gehouden met de ruwere kant van het interieur. Vloeren uitbreken, pleisteren, echte ruwbouw”, legt Sofie uit. “De laatste jaren kreeg ik steeds meer de vraag van klanten welke zetel of kast nu zou passen bij hun nieuwe interieur. Maar ik had eigenlijk nooit echt tijd om op die vragen in te gaan. Bovendien heb ik twee dochters waar ik graag wat meer tijd voor wilde maken. Zo is het idee van een eigen winkel ontstaan. We kwamen voor de eerste lockdown al eens snuisteren in dit pand. Ik was op slag verliefd. Maar de coronamaatregelen weerhielden mij ervan om een huurcontract te tekenen.”

In augustus waagde Sofie toch de sprong, mét succes. Ondanks het feit dat ze amper drie maanden effectief open mocht zijn, bouwde ze al een trouwe schare aan klanten op. “Ik heb de winkel gebouwd op drie begrippen. Home, lifestyle en gifts ( cadeaus, red. ). Ik wil mensen dingen aanbieden waar ze blij van worden, maar ook waar een verhaal achter zit. Zo heb ik bijvoorbeeld armbandjes die gemaakt worden door Nepalese vrouwen, die daar een eerlijke prijs voor krijgen. Ik vind het leuk om iets te kunnen vertellen over een product. Vandaar ook de naam van de winkel.”

Anderen inspireren

Ook Sofies eigen verhaal zit in haar winkel verweven. “Want ik koop natuurlijk geen zaken die ik zelf niet mooi vind”, lacht ze. “Bovendien hoop ik mensen te inspireren. Als een klant mij komt vertellen dat mijn winkel hem of haar op een idee heeft gebracht, dan ben ik gelukkig. Gisteren stapte hier bijvoorbeeld nog iemand binnen met een foto van haar zetel en de vraag of de plaid die ze mooi vond, daar wel op zou passen. Geweldig toch?”

Wie wil kan Sofie ook inhuren voor het decoreren van een of meerdere kamers in zijn eigen huis.

Langs gaan bij Stories About kan van dinsdag tot zaterdag van 10.30 tot 18 uur. Op maandag en zondag is de winkel gesloten. Heel januari zijn er koopjes te doen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.