Nieuwe broodjeszaak Krokanto in Koolskamp geeft ‘jaar gratis brood’ weg

“Melissa brengt haar expertise uit de bakkerij mee. En ik verkoop graag”, duidt Dimitri. © LV
Levi Verbauwhede
Levi Verbauwhede Medewerker KW

Op de hoek van de Steenstraat en het Dorpsplein in Koolskamp opent op zaterdag 30 maart een gloednieuwe broodjeszaak. Dimitri Caryn (36) en Melissa Desmet (29) bouwden het voormalige Sjetje en Gazetje om tot Krokanto. “Naast brood kan je hier ook terecht voor salades, taart, patisserie, charcuterie en seizoensgebonden producten”, vertelt het koppel.

Begin dit jaar namen Lindsay Vandewiele en Mia Vandenbussche afscheid van Sjetje en Gazetje, de wolwinkel in het dorpscentrum die ook kranten, magazines, Lotto-biljetten en bestelde pakjes aan de Koolskampenaar bracht. Op die locatie verrijst momenteel een gloednieuwe broodjeszaak: Krokanto.

Dimitri Caryn en Melissa Desmet – die om de hoek wonen – starten er een nieuw avontuur. “We broedden al langer op het idee om zelf een zaak te beginnen. Toen we hoorden dat dit pand vrij kwam, hebben we niet getwijfeld”, vertelt Dimitri, die 15 jaar bij de Roeselaarse cinema Cityscoop werkte. “Bovendien wilden we ook dichter bij huis werken”, pikt Melissa in.

“Ik werk in een bakkerij in Wevelgem en ben ook kapster in bijberoep, bij ons thuis in Koolskamp. Dimitri wordt het vaste gezicht van Krokanto en ik zal helpen waar ik kan. Op termijn is het wel de bedoeling om hier halftijds te werken en dat te combineren met mijn kapperszaak.”

Taart

De twee bundelen in Krokanto hun krachten. “Melissa brengt haar expertise uit de bakkerij mee. En ik verkoop graag, dat was in de Cityscoop ook het geval”, duidt Dimitri. “We bieden naast brood ook salades, taart, patisserie, charcuterie en andere seizoensgebonden producten aan. In de winter denken we aan soep en quiches.”

Met Krokanto wordt er een leemte opgevuld op het Dorpsplein, na het afscheid van Bakkerij Annelore. “We voelen dat de mensen een bakkerij missen. Dat proberen we met onze zaak op te vangen. We zetten trouwens ook de pakjes en de Lotto voort van Sjetje en Gazetje, en je kunt hier ook kranten en magazines kopen.”

Gratis brood

De voorbije maand werd de voormalige wol- en krantenwinkel volledig omgebouwd tot broodjeszaak. “Deze week vullen we de rekken. Op vrijdag komt het versgoed toe en zaterdag openen we de deuren. We bieden enkele kortingen en proevertjes aan. Wie zaterdag langskomt, maakt ook kans om een jaar lang gratis brood te winnen.”

Vanaf zaterdag 30 maart kan je in het weekend bij Krokanto terecht vanaf 6 uur. “Op zaterdag sluiten we om 18 uur, op zondag om 14 uur. Van maandag tot en met vrijdag kan je hier terecht van 5.30 tot 18.30 uur, behalve op dinsdag.”

Meer info vind je op de Facebook-pagina.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier