Nieuw bedrijvenpark in Blankenberge opent eind dit jaar

© WK
Redactie KW

Als alles volgens plan verloopt, kunnen eind dit jaar al de eerste bedrijven hun intrek nemen in het nieuwe bedrijvenpark Tintersweghe langs de Blankenbergse Steenweg. Het bedrijvenpark van 17.000 m² is bedoeld voor lokale starters en kmo’s die op zoek zijn naar een centraal gelegen uitvalsbasis.

“Vooral vanuit de bouw gerelateerde firma’s zoals een schilder, een koeltechnieker of een decorateur is er veel vraag naar kleinere bedrijfsunits. En de ambachtelijke zone Riethoek, aan de overkant van de Brugse Steenweg, zit helemaal vol”, zegt Jelle Vandendriessche van de Roeselaarse projectontwikkelaar Hexagon.

Er komen 35 bedrijfsunits op het terrein, waarvan 31 opslagruimtes en 4 kantoorruimtes. De units worden zo gebouwd dat ze kunnen ingedeeld worden naar wens en zijn vooral geschikt voor logistieke-, productie- en opslagbedrijven. Dat er in de regio veel vraag naar is, blijkt ook uit de verkoop: al 32 van de 35 units hebben een eigenaar.

3.200 m² groen

“Goed nieuws dus voor de ondernemers uit onze regio, aangezien de vraag naar bedrijfspanden groter is dan het aanbod. Zo wordt het cliché van de hardwerkende West-Vlaming weer maar eens bevestigd”, zegt burgemeester Daphné Dumery (N-VA).

De bedrijvenzone is omringd door 3.200 m² groen. Zo zijn er twee lunchplekjes in open lucht, die uitkijken over de Uitkerkse Polder. De naam van het nieuwe bedrijventerrein verwijst naar Tinters Hofstede, een voormalige hoeve die zich in deze buurt bevond.

(WK)

Nieuw bedrijvenpark in Blankenberge opent eind dit jaar
© gf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier