Na 25 jaar tijd voor vernieuwing en meer comfort voor de klanten in The Lord

Hans Vanheste en Petra Vanden Broucke met muzikale held Will Tura. (foto LC)
Paul Bruneel

Hans Vanheste en Petra Vanden Broucke heropenen dit weekend hun restaurant The Lord in de Leopoldlaan 129 in Middelkerke. De zaak bleef enkele weken gesloten omdat er grondige vernieuwingswerken werden uitgevoerd. Als op 22 februari de deuren opnieuw openen, zal het er niet alleen anders uitzien, maar ook anders klinken want de alleenheerschappij van Will Tura wordt doorbroken.

“Na 25 jaar was het tijd voor vernieuwing” zegt Hans Vanheste. Waar heel wat handelszaken kiezen voor verruiming en een grotere gelagzaal is het bij Hans en Petra net andersom en daar hebben ze hun redenen voor. “We willen onze zaak comfortabeler maken voor de klanten en zelf ook meer tijd vrij hebben om de klanten te ontvangen en een babbeltje te slaan. Comfort betekent immers niet enkel leuk zitten en lekker eten voorgeschoteld krijgen, de mensen hebben ook graag dat je tijd maakt voor hen. In een grote zaal is dat moeilijk, maar nu zal er nog plaats zijn voor 45 personen en dat maakt het veel intiemer. We hebben ook de ouderwetse veranda vooraan laten wegnemen en kunnen daar desgewenst bij goed weer een zomerterrasje realiseren, al moeten we daar nog eens goed over nadenken. Ook de buitenkant heeft een make-over gekregen” geeft Hans mee. “We willen ons toespitsen op het comfort van de klanten en ook met ons eten willen we uitblinken met onder meer onze unieke hangende brochette en de bekende bouillabaisse.”

Fan van Will Tura

Uiteraard is de hamvraag wat er met de muziek van Will Tura zal gebeuren. Hans is immers al meer dan 35 jaar een grote fan en een van de grootste verzamelaars van singles en elpees van Tura. Tot voor de start van de vernieuwingswerken werd er enkel muziek van Will Tura gedraaid tijdens het eten in het restaurant.

“Uiteraard blijf ik fan van Will Tura en blijf ik mijn verzameling koesteren, maar we moeten mee met de tijd. Aangezien het restaurant helemaal aangepast en vernieuwd wordt, zal er ook wel een en ander veranderen rond Will Tura en The Lord. De levensgrote foto zal niet echt meer thuis horen in het interieur, maar ik overweeg toch nog enkele zwart/wit-foto’s van Will Tura op te hangen. We zullen niet meer permanent zijn nummers draaien, maar als er klanten specifiek naar vragen en een verzoeknummer aanvragen, zullen we dat uiteraard wel nog doen”, lacht Hans.

Gestart als 12-jarige

Voor Hans 25 jaar geleden zijn eigen zaak The Lord opstartte in Middelkerke werkte hij bij de politie in Veurne. “Maar ik had geen gebrek aan ervaring want vanaf mijn 12 jaar ging ik al aan de slag als jobstudent in diverse restaurants”, geeft hij nog mee.

Ter gelegenheid van de heropening van The Lord wordt tijdens de hele krokusvakantie een speciaal openingsmenu aangeboden met voor elke klant een gratis glas cava.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier