Markse handelaars werken samen voor belevingsevent met defilé

© EDB
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Op woensdag 11 maart vindt een uniek belevingsevent plaats in het Experience Center van Vandewiele in Marke. Organisatoren zijn Sabrina Jansens van Lingerie Capet en Katrien Geldof en Camille Heinderson van Me Gusta.

“Aangezien lingeriehuis Capet dit jaar 70 jaar bestaat, stelde ik voor aan Katrien en Camille van Me Gusta om samen een defilé te doen”, aldus Sabrina Jansens (42) van lingeriehuis Capet. Het zou niet de eerste samenwerking van beide zaken zijn. “Toen Charles Beauduin, ceo bij Vandewiele, ons als Markse handelaars de kans bood om het bij Vandewiele Experience Center te organiseren, waarvoor we hem trouwens heel dankbaar zijn, vonden we dat we er toch iets unieks moesten van maken”, luidt het bij de dames. Er werden plannen gesmeed voor een compleet avondevent met fashion, food en lifestyle. “Verschillende handelaars uit Marke en omstreken werken er aan mee. Het wordt een unicum en het oorspronkelijk voorziene modedefilé is lang niet het enige dat die avond zal georganiseerd worden op deze prachtige locatie.”

Verwennerij

“Beleving staat die avond centraal”, aldus Camille Heinderson (23) van Me Gusta. “De handelaars werken samen om de aanwezigen een volledige avond in de watten te leggen. Verschillende handelaars bieden talrijke hapjes, er is een wijnproeverij, dessertjes, bieren, frisdranken en er wordt ter plaatse gekookt. Herinneringen vastleggen kan de hele avond door diverse fotozaken, er zijn grafische activiteiten en accessoires te vinden, maar ook genieten van beauty en wellness en sport & lifestyle is mogelijk. Andere partners zorgden dan weer voor de aankleding van de zaal. “Kortom, zowel mannen als vrouwen krijgen meer dan de waarde van hun toegangsticket terug”, vertelt Katrien Geldof (50) van Me Gusta. “Daarenboven zijn er allerlei prijzen te winnen met de toegangstickets.”

Ondertussen kan iedereen in het Experience Center kennis maken met weefgetouwen en restanten van vroeger.

Samenwerking

Het defilé wordt verzorgd door Me Gusta en Lingerie Capet, beiden uit Marke, Kidsstore Comme je suis uit Bellegem, Schoenen Faveere uit Zwevegem en Optimael, een optiekzaak uit Rekkem. Er werken in totaal 73 ondernemers mee aan het event.

Alle deelnemende handelaars verkopen individuele tickets aan 30 euro. Bij Lingerie Capet en Me Gusta in Marke kan je ook 5 kaarten én 1 gratis kaart krijgen aan groepstarief. Dat komt neer op 25 euro per ticket. De deuren van het Experience Center in de Rekkemsestraat in Marke gaan op 11 maart open om 19 uur voor een ontvangst en een receptie. Het defilé volgt van 20 tot 21.15 uur en daarna start het avondevent. Er wordt voldoende parking voorzien. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier