Marechal NV verhuist van Brugge naar nieuwe locatie in Beernem

Joos Candaele (vestigingsleider) en Frederik Crampe (verantwoordelijke uitvoering) voor de nieuwe locatie van Marechal in Beernem. © AVH
Redactie KW

In het kader van een verdere expansie verhuist Marechal NV (dochteronderneming van EEG Group) naar nieuwe locatie in Beernem. Na 83 jaar heeft Marechal zijn stek in het centrum van Brugge ingeruild voor een centraal gelegen bedrijfsgebouw in Beernem. De nieuwe locatie komt tegemoet aan de groeifase en uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten.

Marechal maakt sinds 2014 deel uit van de EEG Group, een familiebedrijf met 900 medewerkers. EEG Group is een bedrijvengroep die instaat voor multi-technische dienstverlening over heel België. Marechal was oorspronkelijk gespecialiseerd in sanitair en zinkwerk voor zowel particuliere, professionele als openbare klanten.

Logische stap

“Technieken in gebouwen evolueren razendsnel, worden complexer en vertegenwoordigen vandaag een groter deel van de bouwkost. Ze zijn meer en meer met elkaar verbonden, moeten met elkaar ‘praten’ en vereisen een multi-technische aanpak. In die zin was een uitbreiding van onze activiteiten met HVAC een logische stap”, vertelt Maarten Nuytten, BU Directeur EEG Group. De verschillende diensten die EEG nu aanbiedt, zijn elektriciteit, HVAC, sanitair en gebouwautomatisering.

Vanuit Beernem zal Marechal zich richten op enerzijds de openbare sector met woon-zorgcentra, assistentieflats, scholen, administratieve gebouwen en anderzijds de projectmarkt, met onder andere appartementen, hotels, kantoren, studentenhuisvesting, bedrijfsgebouwen.

Veel projecten

“We zijn ervan overtuigd dat er in de ruime regio van Brugge heel veel projecten op stapel staan waar vandaag nood is aan een goed georganiseerde technische installateur die de coördinatie van de technieken op zich neemt, meedenkt met de klant en/of studiebureau en de bouwheer ontzorgt”, vertelt Nuytten.

De dagelijkse leiding van Marechal is vandaag in handen van Joos Candaele, vestigingsleider, en Frederik Crampe, verantwoordelijke uitvoering. Samen sturen ze het team aan van een 25-tal medewerkers.

(AVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier