Lobke Ugille uit Pittem start online damesboetiek in bijberoep

Lobke (links) met haar vriendin Dorine Gantois, die het afhaalpunt in Ieper voorziet.© JG
Lobke (links) met haar vriendin Dorine Gantois, die het afhaalpunt in Ieper voorziet.© JG
Tom Van Houtte

Lobke Ugille (37) uit Pittem startte een maand geleden haar online kledingwinkel ‘Madeleine Web- en huisboetiek’. Met haar modeconcept voor dameskledij jaagt de Pittemse haar dromen na.

“De pandemie zette me aan tot nadenken over mijn dromen. Ik dacht na over wat ik echt graag zou doen en wat ik in mijn leven nog wil bereiken. Al enkele jaren speelde ik met het idee om iets in de mode op te starten, maar telkens twijfelde ik aan de haalbaarheid, gezien de concurrentie. Op een bepaald moment had ik mijn droom zelfs opgeborgen. Maar door corona maakte ik alsnog de klik om in bijberoep te starten met mijn huisboetiek”, geeft Lobke Ugille aan.

Ook in haar hoofdberoep maakte Lobke een grote switch. “Na 15 jaar dienst verliet ik vorig jaar mijn vaste stek als commercieel bediende om aan de slag te gaan in een gelijkaardige functie in de textielindustrie, bij Sioen. Ook dat was een grote stap. Ik blijf wel realistisch en beschouw mijn online kledingwinkel als hobby. Omdat ik opstart in bijberoep is het risico beperkt. Ik wil er vooral plezier aan beleven en tegelijk wil ik geleidelijk groeien. Voorlopig verkoop ik enkel op Facebook, maar ik wil later een webshop starten. Nu zoek ik uit hoe ik de mensen online best kan bereiken.”

Unieke stukken

Met haar kledingwinkel wil Lobke inspelen op de nieuwe manier van shoppen. “Het is duidelijk dat het koopgedrag van de mensen evolueert. Volgens mij zullen we onze kleren willen kopen zoals we een pizza bestellen. Snelle levering en een aanbod op maat staan centraal en dat zijn troeven die ik met Madeleine Web- en huisboetiek wil uitspelen. Ik lever de artikelen persoonlijk in groot-Pittem en heb ook een afhaalpunt bij een vriendin in Ieper. Mijn klanten kunnen de kledij ook bij mij thuis op afspraak passen. Ik verkoop dameskledij aan een goede prijs-kwaliteit en probeer herkenbare merken te gebruiken. Ik ga ook op zoek naar unieke stukken. Zo paste ik mijn laatste bestelling nog aan, omdat dat ene kleedje plots bij iedereen op Facebook verscheen.”

Pasboxen

“Ik wil mijn concept nog verder uitwerken en pasboxen met een vijftal kledingstukken aanbieden. Ik lever de box dan bij de klanten aan huis en haal indien nodig de niet aangekochte stukken weer op. Ik richt mijn collectie op alle leeftijden. Ik heb niet de ambitie om door te groeien naar een volwaardige winkel. Ik vind het leuk, maar voltijds in een winkel staan is niet aan mij besteed.”

De kledingwinkel is genoemd naar Lobkes grootmoeder. “Ik koos de naam Madeleine, omdat mijn grootmoeder veel voor mij betekent. Ik ben praktisch opgegroeid bij haar en ze woonde vroeger naast ons. Hoewel ze al een tijdje overleden is, blijft haar naam tijdloos en straalt het een zekere klasse uit.” (TV)

De webwinkel vind je hier

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier