Kust kijkt uit naar een goede paasvakantie

© Flickr / Geert S.
Redactie KW

Dat blijkt uit een rondvraag van het toeristische provinciebedrijf Westtoer. De hotels voor het komende verlengde weekend zijn alvast goed gevuld.

De paasvakantie is voor de kust de traditionele opener van het toeristische seizoen. “De Kust is meer dan ooit een bestemming voor de vier seizoenen. Voor binnen- en buitenlandse toeristen is de paasvakantie een mooie jaarlijkse afspraak met de kust en de zee”, aldus Franky De Block, voorzitter van Westtoer. Enig minpuntje is dat Pasen dit jaar vroeg valt, en dat het weer dan iets minder goed kan zijn. “Maar de voorspellingen zijn gunstig. Met tal van evenementen zorgen alle kustgemeenten voor een aangename vakantiesfeer. Op basis van de voorspellingen schat Westtoer dat 300.000 dagtoeristen dit weekend naar de kust reizen.”

Wat betreft de boekingen zet de trend van de laatste jaren zich door. De meeste toeristen wachten lang af, maar voor het komende paasweekend stromen de boekingen voor de meeste kusthotels goed binnen, met nu al bezettingsgraden tot 95 procent. “Bij goed weer verwachten de hotels veel last minutereservaties voor de midweek en de overige weekends”, aldus Bart Boelens van de vzw Kusthotels. Bij de verhuur van vakantiewoningen worden degelijke cijfers genoteerd met een gemiddelde bezetting van 75 procent en iets meer reservaties in de eerste week.

Met de start van de paasvakantie gaan traditioneel ook veel kustattracties weer open of worden tal van nieuwigheden gepresenteerd. Zo beschikt Plopsaland sinds kort over het waterpretpark Plopsaqua en pakt Sealife uit met een avonturenpark. Om alle attracties, musea en sites voordelig te ontdekken werkte Westtoer en de vzw kustattracties de Kustpas uit, waarmee meer dan 40 attracties tegen een voordeeltarief bezocht kunnen worden.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier