Komst nieuwe Delhaize in Lichtervelde loopt vertraging op: “Hopen eind dit jaar te openen”

De nieuwe supermarkt komt op de site Vallaey. © Foto Kurt
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

De nieuwe supermarkt van Delhaize in Lichtervelde opent eind dit jaar de deuren, bevestigt woordvoerder Roel Dekelver.

Delhaize wou de splinternieuwe supermarkt in de Weststraat in Lichtervelde eigenlijk begin 2023 openen, maar de werken liepen vertraging op omdat er beroep werd aangetekend tegen de vergunning. Die werd nu uiteindelijk toch toegekend door de deputatie van de Provincie.

Woordvoerder Roel Dekelver zegt zeer tevreden te zijn met de beslissing. “Op de locatie in Lichtervelde komt een Proxy Delhaize, een echte buurtsupermarkt dus. We staan dicht bij een overeenkomst met een uitbater. Als alles goed verloopt, kan de winkel eind dit jaar de deuren openen.”

1.000 vierkante meter

De nieuwe supermarkt komt op de site Vallaey, waar vroeger landbouwmachines verkocht werden. De winkel zal 1.000 vierkante meter groot zijn. Er is ook een parking voor 62 auto’s en een overdekte fietsenstalling voorzien.

In de nieuwe winkel zouden volgens de vergunningsaanvraag een achttal – bij voorkeur lokale – mensen tewerkgesteld worden, aangevuld met jobstudenten tijdens weekends en vakantieperiodes. De supermarkt zou van dinsdag tot en met zaterdag telkens open zijn van 8 tot 19 uur, op zondag van 8 tot 13 uur en op maandag van 13 tot 19 uur.

Er kan nog tot en met 12 mei beroep aangetekend worden tegen de vergunning. Dat kan enkel via de Raad voor Vergunningsbetwistingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier