Kaffee Bazaar levert bierpakketten en valt terug op drie procent van normale omzet

© TOGH
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

De coronacrisis treft ook in Ieper de cafés. Joeri en Nancy van Kaffee Bazaar leveren nu bierpakketten thuis. “Als we hiermee drie procent van onze omzet halen, zal het veel zijn.”

Iemand een Ægir Bryggeri Breck of een Tilquin Quetsche De Namur? Kaffee Bazaar heeft meer dan 100 bieren op de kaart staan, waaronder enkele bijzondere speciaalbieren die moeilijk te vinden zijn. “We hadden het idee om onze speciale bieren aan huis te leveren voor bierliefhebbers, maar aanvankelijk wisten we niet zeker of het mocht”, zeggen zaakvoerders Joeri Devolder en Nancy Demeester. “Er was twijfel of het afhaalconcept enkel gold voor voeding. Toen duidelijk werd dat het kon, zijn we ervoor gegaan en hebben we het aangekondigd op onze Facebook. Daarop kwam wel wat respons, maar het was geen overrompeling. Als we hiermee drie procent van onze omzet halen, zal het veel zijn.”

“We hebben de voorbije periode het terras wel wat uitgebreid, maar anders hebben we niet veel te doen en alle kleintjes helpen. Al is het maar om de internetrekening te betalen. Sommige dagen hebben we helemaal geen leveringen. We merken wel dat het vlak voor het weekend wat drukker is. Blijkbaar houden de mensen er wel van om in het weekend een speciaal biertje te nuttigen, al hopen we vooral dat ze het snel hier weer kunnen doen. Van onze klanten horen we dat ook, dus in de doemscenario’s dat niemand op café zal gaan als we weer mogen openen, geloven we niet”, besluiten Joeri Devolder en Nancy Demeester.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier