IT-dienstverlener Savaco neemt IT-Care over

IT-dienstverlener Savaco uit Kortrijk neemt IT-Care uit Poperinge over. We herkennen v.l.n.r. Carl Sabbe (ceo Savaco), Kris Deleu (Customer Care Manager IT-Care), Serge De Geyter (ceo IT-Care) en Rik Vandemoortele (ceo Savaco).
Olivier Neese
Olivier Neese Editieredacteur Brugsch Handelsblad Brugge - Torhout

De overname van dit bedrijf uit Poperinge past in de groeiambities van de Kortrijkse IT-dienstverlener. Savaco versterkt hiermee zijn omzet tot 37 miljoen euro en groeit tot ruim 180 medewerkers. De overnamesom wordt niet bekendgemaakt.

Savaco, opgericht in 1991 door Carl Sabbe en Rik Vandemoortele, is een technologiebedrijf dat bedrijven en organisaties begeleidt naar hun digitale transformatie. Duurzame groei loopt als een rode draad doorheen de geschiedenis van het bedrijf, getuige de 9 Trends Gazelle-nominaties. Met het instappen van financiële partner AAC Capital begin 2018 en met deze overname van IT-care zet Savaco zijn groeiambities verder kracht bij.

Noodzakelijke schaalvergroting

“Dit is een nieuwe mijlpaal in onze rijke geschiedenis en ligt volledig in lijn met onze vooropgestelde groeistrategie”, zegt Carl Sabbe, mede-CEO van Savaco. “Binnen de digitale sector volgen de innovaties elkaar in een razend tempo op. Om deze voor onze klanten op te volgen en bij hen te implementeren is een verdere schaalvergroting nodig. Met deze overname creëren we dus niet alleen betere dienstverlening voor onze klanten, maar ook nieuwe kansen voor alle medewerkers van Savaco en IT-Care.”

IT-care is een 100 porocent cloud integrator en begeleidt bedrijven in hun transitie naar de cloud. Met een sterke Microsoft en Proximus ‘public cloud’-focus faciliteert het IT-Careteam op die manier samenwerking in een veilige en productieve IT-omgeving. “Sinds de oprichting is IT-Care steeds een pionier geweest in zijn vakgebied”, pikt Serge De Geyter, CEO van IT-Care, in. “De snel veranderende markt en de huidige ‘war for talent’ zorgen ervoor dat een partnership van primordiaal belang is om deze positie te behouden. De stevige organisatie, de structuur en het uitgebreide portfolio dat Savaco te bieden heeft, zullen ervoor zorgen dat de diensten en toegevoegde waarde naar onze klanten verder kunnen groeien.”

Stap voor stap

Op korte termijn zal deze overname niet veel veranderen voor de klanten. “Voor onze Savaco-klanten voorzien we geen significante veranderingen in de komende maanden”, aldus Rik Vandemoortele. “Zij behouden hun contactpersonen binnen de nieuwe organisatie, zowel technisch als commercieel. Deze kunnen wel al aangevuld worden door collega’s van IT-Care die met hun aanvullende competenties al meteen meerwaarde voor onze klanten kunnen bieden.”

“Ook IT-Care-klanten kunnen blijven rekenen op de huidige dienstverlening”, voegt De Geyter toe. “Savaco zal een meerwaarde kunnen bieden aan een aantal klanten die nood hebben aan een uitbreiding dankzij het ruime product- en dienstenportfolio van Savaco, zijnde onder andere 24/7 support en begeleiding bij complexe SharePoint- en hybride IT-infrastructuurprojecten.”

Beide organisaties blijven voorlopig ook opereren vanuit hun huidige locaties in Kortrijk, Gent en Poperinge. “We willen deze transitie geleidelijk en behapbaar doorvoeren. Dit lijkt ons het beste voor zowel medewerkers als klanten. Het finale doel is wel om beide partijen te laten samensmelten en onder de Savaco-vlag verder te gaan”, zegt Vandemoortele.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier