Hotels St. Pol en ibis budget Knokke behalen Green Key keurmerk

Robin Schluter, Wim Maervoet, burgemeester Lippens en schepenen Kris Demeyere en Anthony Wittesaele. © DM
Redactie KW

De hotels St. Pol en ibis budget mogen als eerste Knokke-Heistse logementen pronken met een Green Key-certificaat.

Green Key is een wereldwijd label in de recreatie- en vrijetijdsbranche dat op vijf continenten en in 57 landen vertegenwoordigd is. Het komt toe aan duurzame bedrijven die er alles aan doen om het milieu te sparen zonder dat de gasten op comfort, betaalbaarheid en kwaliteit inleveren.

Het ibis budget Knokke en hotel St. Pol hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Ze zijn dan ook bijzonder trots dat ze Green Key gecertificeerd zijn. “Green Key is geen statisch instrument. Het keurmerk beweegt mee met de ontwikkelingen, met de mogelijkheden. Daarbij leggen we de lat telkens een stukje hoger. Met Green Key kijken we in alle spelonken van onze onderneming of het nog een stukje beter kan: efficiënter, kostenbesparend en duurzamer: goed voor het milieu, de hotelgasten en de planeet. Al die zaken mogen echter niks afdoen van de kwaliteit. Er zijn veel ecologische producten op de markt maar die moeten ook nog lekker zijn”, aldus de hoteldirecteurs in koor.

Bijen

“Met een knipoog naar onze landelijke ligging te midden van de velden en de ecologische uitstraling starten we straks met een ecologische imker en bijenkasten. Bijenkorven betekent ook bloemen wat een duidelijke meerwaarde is voor onze hotels. In de plaats van de Aziatische bijen die veel honing geven doen wij het straks met de zwarte inlandse bijen die met uitsterven bedreigd zijn. In ons project willen we heel graag onze natuurminnende stad Knokke-Heist betrekken en via de vzw van Knokse hotels willen we ook onze collega’s overtuigen om dezelfde weg als wij in te slaan. Een recent rapport toont immers aan dat 70% van de reizigers wereldwijd er de voorkeur aangeeft om een milieuvriendelijk hotel te boeken. Het publiek dat op zoek is naar ecologische hotels wordt steeds groter en groter.” (DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier