Zomerbar met springkastelen keert ook dit jaar terug in Moorslede

Nils Vercaigne, de kleine Camille en Eline Hoorne van zomerbar Sprink & Drink. © JS
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Zomerbar Sprink & Drink opent ook deze zomer de deuren aan de Molenstraat in Moorslede. Initiatiefnemers Eline Hoorne en Nils Vercaigne (beiden 37) breiden het aantal dagen uit. De zomerbar zal open zijn van woensdag 10 juli tot en met zondag 18 augustus. “En we hebben ook enkele nieuwe speelelementen in petto”, klinkt het.

Eline Hoorne en Nils Vercaigne, werkzaam in de school Viso in Roeselare, hebben hun vergunning voor zomerbar Sprink & Drink inmiddels opnieuw op zak. “Het is de derde keer dat we uitpakken met onze zomerbar. Door onze job kunnen we iets dergelijks doen”, zegt Nils.

Hij verhuurt al jarenlang springkastelen voor evenementen. Doordat het in juli en augustus iets kalmer is, kwam hij samen met zijn vriendin Eline op het idee om een zomerbar te openen en daar de beschikbare springkastelen op te stellen. De zomerbar werd het eerste jaar onmiddellijk een succes. Ook in 2023 kwam er veel volk over de vloer. “Vorig jaar werden we geconfronteerd met een kwakkelzomer. We bleven enkele dagen gesloten, maar uiteindelijk konden we toch terugblikken op een geslaagde zomer. Bezoekers konden toen voor het eerst gebruikmaken van een binnenruimte, iets wat we ook dit jaar voorzien.”

Hindernisbaan

De zomerbar opent dit jaar op woensdag 10 juli de deuren. “En doordat 15 augustus op een donderdag valt, blijven we langer open dan de voorbije twee jaar”, aldus Eline. Sprink & Drink is iedere week open van woensdag tot en met zondag. Op vrijdag kunnen bezoekers smullen van frietjes, op zaterdag en zondag staat de foodtruck van Cintjescookery naast de speelzone van zo’n 600 vierkante meter.

“Ook dit jaar stellen we een 15-tal springkastelen op. Nieuw is een grote hindernisbaan. Wie graag voetbalt kan zich volop uitleven op de pannaveldjes. Voor de allerkleinsten is er opnieuw een aparte zone, wat heel wat ouders vorig jaar wel konden appreciëren”, besluit Nils.

Meer informatie omtrent de zomerbar is te vinden op de Facebookpagina van Sprink & Drink.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier