Zomerbar in de kijker: D’Hoeve in Moere

Terwijl de kinderen het springkasteel gebruiken, kan de rest van het gezelschap genieten in de zetels bij zomerbar d'Hoeve. © Foto Peter Maenhoudt
Redactie KW

Uitbaters zijn Jan Van Basselaere en Davy Vanaudenaerde.

-Waar komt de naam vandaan?

Soms ligt de oplossing vlak voor je neus. Vroeger was dit pand een boerderij of hoeve. En nu al voor het tweede jaar op rij zomerbar D’Hoeve.

-Wie zijn de uitbaters?

Jan Van Basselaere en Davy Vanaudenaerde zijn allebei 35 jaar en kennen elkaar al van de middelbare school, zo’n twintig jaar terug. Jan, afkomstig uit het Brugse, zag z’n kans schoon om in Moere een zaak te starten en wist z’n kameraad te overtuigen. Op de site is er ook een privéfitness gevestigd.

-Wat is het concept?

In een leuke setting van een omgebouwde hoeve genieten van hapjes en drankjes. Gedurende de openingsperiode komen er foodtrucks en ijsjeskramen langs, zijn er themadagen en livemuziek.

-Wat moet je zeker drinken?

Bierliefhebbers komen zeker aan hun trekken. D’Hoeve werkt samen met brouwerij Haacht, waardoor onder meer Flandrien en Primus op de kaart staat. Verder mag Duvel niet ontbreken en tappen ze een Karmeliet van het vat.

-Wat moet je zeker eten?

De tapasplank met een zevental hapjes, zoals gerookte varkensschouder en lekkere kazen staat hoog aangeschreven.

-Wat springt in het oog?

Op de site huppelen dwerggeitjes en Vlaamse reuzen rond – leuke eyecatcher voor de kinderen.

-Ons oordeel

Een leuke stop voor fietsers. De bar ligt langs tal van fietsroutes, waaronder fietsknooppunt 62 en ze beschikken over een oplaadpunt voor elektrische fietsen.

-Bereikbaarheid

De Beekstraat 1 ligt op het kruispunt van de Mosselstraat, Moerdijkbeek Oost en Koekelaarse Leugenboomstraat. Met de bus geraak je er door af te stappen aan de halte Moere Moerdijk, 700 meter van de verbinding Oostende-Torhout. Er is een gratis parking van duizend vierkante meter naast de hoeve.

-Openingsuren

Nog tot 25 september elke dag open van 13 uur tot middernacht. Alle info: www.bardhoeve.be en Facebook.

(TVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier