Zeven maanden na overname is De Waterhoek weer open: “We zijn een hap-, tap- en klapcafé”

Wim en Nele moesten zeven maanden wachten vooraleer ze De Waterhoek konden openen.© GJZ
Wim en Nele moesten zeven maanden wachten vooraleer ze De Waterhoek konden openen.© GJZ
Redactie KW

Eind oktober vorig jaar wilden Wim Dhooghe en Nele Demets café De Waterhoek in Heestert heropenen. De coronasluiting zorgde ervoor dat die plannen bijna 7 maanden uitgesteld werden. In die tijd konden ze het café helemaal opfrissen. Ze willen er een hap-, tap- en klapcafé van maken.

Gentenaar Wim Dhooghe (50) en Nele Demets (41) uit Heestert vormen al enige tijd een koppel. Wim was actief in de horeca in het Gentse en had er zelfs een foodtruck. Vorig jaar zagen ze toevallig dat café De Waterhoek in de Outrijvestraat over te nemen was. “We waren geïnteresseerd en namen contact op met de brouwerij om de voorwaarden te bespreken. De zaak was vlug geklonken en begin oktober vorig jaar kregen we de sleutels. Het was de bedoeling om eind oktober ons eerste pintje te tappen, maar door de coronamaatregelen konden we niet openen”, vertelt Wim.

Lokale producten

Liefst zeven lange maanden moesten ze wachten om uiteindelijk te kunnen starten. Die periode lieten ze echter niet onbenut. “Zo hadden we tijd om de zaak serieus onder handen te nemen. We zorgden ervoor dat De Waterhoek een frisse en vooral gezellige look kreeg. Ook hebben we een deel van het terras achteraan overkapt. Nu beschikken we op onze terrassen over 60 plaatsen, volledig coronaveilig.”

Wim en Nele willen van het café een hap-, tap- en klapcafé maken. “Iedereen moet zich hier welkom voelen. We zullen ook aandacht hebben voor lokale producten. Zo hebben we o.a. O’Live Gin van een Heestertse ondernemer op de kaart en op ons ‘Zoete Zondebord’ vind je de advocaat van Ubuntu.”

Door onze ligging willen we ons ook op fietsers en wandelaars toespitsen

“Ook willen we mogelijkheid bieden aan een kunstenaar of plaatselijke fotograaf om hier werken te hangen. We willen met andere woorden zaken verbinden met het café en omgekeerd. Hier denk ik dan aan de kinderyoga op de bovenverdieping”, zegt Nele.

Ook het verenigingsleven is er welkom. De kaartersclub, wielertoeristen en vinkeniers hebben er al een onderkomen. De uitbaters willen er een mix van publiek.

Het luikje ‘hap’ willen ze invullen door het aanbieden van pasta’s, croques en hamburgers. “Daarnaast zijn er ook tapas en kleine hapjes te krijgen en hebben we voor de kinderen zelfs een boterham met choco op de kaart staan.”

Fietspunt

De twee zijn tevreden over de reacties die ze al mochten ontvangen en ze zitten nog vol plannen voor de toekomst.

“Door onze ligging willen we ook een fiets- en wandelvriendelijk café zijn. We willen dan ook een fietspunt inrichten met een oplaadpunt en we zullen ook herstelkits aanbieden”, aldus nog Wim.

Ook foodtruck Dude zal nog geregeld opduiken. Zo is Wim volgende maand aanwezig op een motortreffen aan The Finish. (Geert Vanhessche)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier