Yoran Kuypers is de nieuwe cafébaas van bekend Iepers café Rallye en houdt op zondag 14 april openingsreceptie

Yoran Kuypers is de nieuwe cafébaas van Café Rallye. © API
Anton Peene Reporter

In de Capucienenstraat 87 in Ieper is Café Rallye weer open. Het bekende café wordt uitgebaat door Yoran Kuypers. Zondag 14 april organiseert hij een openingsreceptie waar iedereen welkom is.

Yoran Kuypers volgde enkele horeca-opleidingen. Vorig jaar opende hij zijn eerste zaak: Yo’s Café in de Elverdingestraat. “Dat concept kwam moeilijk van de grond en we zochten naar een oplossing”, vertelt Yoran, bij wie de horecamicrobe duidelijk in het bloed zit. “Mijn vader Kurt, die zaakvoerder is van restaurant Au Gourmand in de Rijselseweg en carwash Colyny in winkelcentrum Rijselpoort, wist dat de Rallye over te nemen stond en we informeerden om hier een nieuwe start te nemen. Aan de naam wilden we niets veranderen, want de Rallye is een begrip in Ieper. Het begon als een café, werd later een restaurant en is intussen weer een café. Ik noem het nu een gezellig dagcafé.”

Openingsreceptie

Yoran zag de voorbije weken zijn cliënteel groeien. “Ik mag zeker niet klagen, maar het kan altijd nog beter. Om nog wat meer bekendheid te verwerven, organiseer ik zondag 14 april een openingsreceptie. Het café is open vanaf 10 uur en vanaf 15 uur voorzie ik hapjes en drankjes. We beschikken hier over een mooie ruimte binnen en een uitgebreid terras achteraan. Ik werk hier voornamelijk alleen. Er is een uitgebreide drankkaart, met de beste Picon van Ieper: de Picon Au Gourmand. Af en toe serveer ik de klanten ook een terrine, die gemaakt is door mijn vader. Hij werd er onlangs nog derde mee tijdens een nationale wedstrijd.”

Snacks

Verder zijn er ook snacks verkrijgbaar, zoals portie gemengd en croque monsieurs. “Op termijn wil ik hier een thema-avond uitwerken, zoals ribbetjes à volonté. Op de rommelmarkt in de straat zullen we op 5 mei ook aanwezig zijn met een bar en braadworsten.”

Supportersclub Club 28

In Café Rallye huist Club 28, de bekende supportersclub van Club Brugge. “De matchen van Club Brugge worden vanzelfsprekend steeds uitgezonden. Als de klanten iets willen zien op tv, kunnen ze dat steeds vragen”, aldus de 24-jarige cafébaas.

Café Rallye is open van woensdag tot en met zondag, telkens vanaf 10 uur. Meer info: Café Rallye op Facebook.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier