https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Yalou Deweerdt start met Ylo’s Kitchen in Pittem: “Ik wil steeds blijven verrassen”

Samen met haar mama Hilde Cauwelier wil Yalou van Ylo’s Kitchen een succesverhaal maken. (foto Jan)
Redactie KW

Sinds december is Yalou Deweerdt in Pittem gestart met Ylo’s Kitchen. Tot nog toe in bijberoep, maar nu de zaak begint te lopen als een trein, heeft de Roeselaarse plannen om hier fulltime werk van te maken. We spraken met deze jonge onderneemster met een duidelijke visie.

“Ik ben al van kleins af graag bezig met koken en voedsel”, begint Yalou (29) haar verhaal. “Toen ik vijf was, stond ik al naast mama in de keuken en toen al wou ik kok worden. Die interesse is met de jaren alleen maar gegroeid. Ik ben dan ook naar Hotelschool Spermalie in Brugge getrokken om voor kok te studeren en heb daarna aan de Vives hogeschool nog Hotelmanagement gevolgd.”

“Nadat ik afstudeerde, ging ik in het Mercure Hotel in Roeselare aan de slag. Daarna heb ik een tijdje in restaurant Boury gewerkt, maar vreemd genoeg kreeg ik wat genoeg van de horeca en nu werk ik bij Sioen in Ardooie.”

Eigen zaak

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, want de horecamicrobe stak toch weer de kop op bij Yalou. “Toen we op een familiefeestje zaten, ging het over mijn kookkunsten en mijn zeer lekkere eigengemaakte kroketten. Iedereen wist dat ik van een eigen zaak droomde en daar werd het idee geopperd om in bijberoep iets op te starten met kroketten, gecombineerd met tapas- en borrelplanken. Al vrij snel begon dit te lopen en werd het bij mij thuis in Roeselare te klein. In december vorig jaar kwam dan onze huidige locatie in de vroegere shop van het benzinestation in de Posterijlaan in Pittem vrij en ben ik hier gestart”, vertelt Yalou.

“Inmiddels begin ik een aardig klantenbestand in Pittem en omgeving op te bouwen en heb ik mijn activiteiten uitgebreid met afhaalmaaltijden en een traiteurdienst aan huis. De tapas- en borrelplanken maken nu het kleinste aandeel uit terwijl de traiteurdienst de hoofdmoot vormt. De nadruk ligt absoluut op vernieuwend, vers en kwalitatief en dit alles aan een betaalbare prijs. Samen met mijn mama Hilde Cauwelier bereid ik alles zelf. Zo maken we onder meer onze eigen marmelade, choco, limoncello en picon. Op die manier kunnen we honderd procent garantie geven op kwaliteit.”

Yalou wil ook altijd blijven vernieuwen. “Zelf heb ik bijvoorbeeld een hekel aan ontbijtmanden of tapasschotels waarbij je op voorhand al kan voorspellen wat erop zal liggen. Ik wil uitpakken met verrassende zaken die ik voortdurend toets aan de mening van de klant en ook bijstuur. Dat is naar mijn mening de enige manier om je zaak te onderscheiden van de massa. Ook voor de traiteurdienst aan huis wil ik dezelfde standaard aanhouden. Zo ga ik altijd samenzitten met de klanten om te peilen naar hun wensen en budget om zo tot de best mogelijke combinatie te komen. Zo houden zowel de klant als ik er een goed gevoel aan over.”

Toekomst

“Momenteel combineer ik Ylo’s Kitchen met mijn job bij Sioen. Ik moet toegeven dat mijn mama en ik nu vaak tot ’s nachts bezig zijn om alles klaar te krijgen. Voor de traiteurdienst aan huis doe ik ook een beroep op flexi-jobbers. Het spreekt voor zich dat ik op die manier niet kan blijven voortdoen. Ik heb dus besloten in de loop van volgend jaar er volledig voor te gaan en mijn job op te geven”, is Yalou enthousiast.

“Op dit moment fungeert de shop ook enkel als afhaalpunt voor de takeaway, maar ik kan nu al meegeven dat ik leuke ideeën heb om de winkel verder uit te bouwen, maar daar kan en wil ik nog niets over verklappen. Dat het zal vernieuwend zijn, is echter ook op dit vlak zeker!”

(JG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.