Wordt Parkbar nieuwe hype van Kortrijk Weide?

© (Foto TV)
© (Foto TV)
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Kortrijk Weide is een bar rijker. De nooit eerder geopende Parkbar van Lago Kortrijk Weide zwierde met de nieuwe overheidsregels onlangs zijn deuren wagenwijd open. “Onze bar maakt eigenlijk de connectie met het buitenzwembad en Kortrijk Weide. De functie was altijd aanwezig maar we hebben deze nog nooit ten volle benut” verduidelijkt Ine Ghiesmans, horecamanager.

Hoewel de bar afkomstig is van het Lago zwembad werd toch gekozen voor een duidelijk andere benaming. Dit omdat men geen verwarring wil zaaien met het huidige rest-eau-café van Lago Kortrijk Weide. “Parkbar verwijst eigenlijk naar het feit dat de bar dicht bij het park ligt, oftewel dicht bij de weide. Daarnaast is het ideaal voor mensen die komen wandelen of op fietstocht zijn en een tussenstop willen inlassen” vertelt Ghiesmans ons.

De bar maakt eveneens de connectie met het zwembad maar men is aan de weide kant niet verplicht een zwemticketje aan te schaffen of in zwembroek te komen “Het grote verschil met de bar in Lago is dat we geen volwaardige maaltijden aanbieden maar wel cocktails, tapas en ijsjes voor wie dat wenst. Er is ook een connectie met het subtropisch zwembad maar toch subtiel afgescheiden”.

Booming

Afgelopen weekend was de bar alvast een booming business op Weide. Heel wat jonge mensen vonden de weg naar de nieuwe Parkbar en ontsnapten aan het drukke centrum “Er worden zelfs al plannen gemaakt eens ons subtropisch zwembad open gaat, ze hun bezoek kunnen combineren met drankje achteraf. Het wordt als een meerwaarde ervaren bij het zwembad”. Echter blijft de toegang wel gescheiden. Wie buiten zit, blijft buiten en wie binnen zit, blijft binnen.

“We streven naar een kindvriendelijke omgeving, die voor iedereen toegankelijk en bereikbaar is. Waar mensen , jong of oud, zich kunnen amuseren en genieten van wat tijd voor zichzelf – met elkaar. De parkbar is een verlengde van onze rest-eau-café en dezelfde idealen staan centraal” besluit Ghiesmans nog.

Wie een bezoek wil brengen kan dat van woensdag tot en met zondag ter hoogte van Kortrijk Weide aan het Lago zwembad.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.