Wim en Elodie zijn Nieuwe uitbaters van Ter Polders in Oostkerke: “Een beetje voor de kinderen”

Nieuwe uitbater Wim Van Eeghem en zijn dochter Magali. (foto PDV)
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

De bekende horecazaak Ter Polders, aan de brug in Oostkerke, heeft sinds kort nieuwe uitbaters. Wim Van Eeghem vormde samen met zijn gezin de voormalige ‘bar antique’ weer om tot een klassieke brasserie, met tearoom in de namiddag. “En dat is al heel goed onthaald”, zegt Wim.

Sinds 13 maart baat Wim Van Eeghem (49) samen met zijn vrouw Elodie Wildero en dochter Magali Van Eeghem (21) brasserie, tearoom en hotel Ter Polders uit. Wim groeide op in Maldegem en woont nu al enige tijd met zijn vrouw en twee dochters in Bentille, bij Sint-Laureins.

Schildersbedrijf

“Ik heb de hotelschool Ter Groene Poorte gevolgd en heb ook geruime tijd als kok gewerkt. Maar vijftien jaar geleden ben ik uit de horeca gestapt omdat mijn vrouw en ik het moeilijk te combineren vonden met kinderen”, vertelt Wim. “In de jaren daarna runde ik een eigen schildersbedrijf. Maar nu keren we dus terug naar de horeca, en eigenlijk is dat – net zoals toen ik eruit stapte – ook een stuk voor de kinderen. Onze oudste dochter Magali heeft een landbouwopleiding gevolgd, maar haar studentenjob in de horeca bracht haar een grote liefde voor die sector bij. En onze jongste dochter Alizé volgt nu hotelschool.”

“Maar ook bij mijn vrouw en mij kriebelde het dus. We zaten hier een goed jaar geleden op het terras – ik ken dit plaatsje bij de brug al van in mijn jeugd – en ontdekten dat de zaak over te nemen stond. We gingen in gesprek met de vorige uitbaters, die intussen een nieuwe horecazaak in Wenduine gestart zijn, en bereikten een overeenkomst.”

De zaak werd zeventien jaar lang uitgebaat met ‘bar antique’ als onderdeel, en serveerde vooral tapas. De nieuwe uitbaters hebben gekozen voor een klassieke brasserie, met in de namiddag tearoom. En bij de zaak horen ook zeven hotelkamers.

“We zijn hier in Oostkerke heel warm onthaald door de mensen in de buurt”, zegt Wim. “En we kregen ook al veel positieve commentaren op onze gerechten, in de brasserie én de tearoom. De zeetong en de eendenborst worden sterk gewaardeerd, en de vele fietsers die hier halt houden smullen van onze pannenkoeken naar oud familierecept.”

www.terpolders.be

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier