Vriendentrio bundelt krachten als ‘De Stravius Brouwers’: “We maakten bier voor liefhebbers zoals wij: eerlijk en stoer”

De drie brouwers, Benny Eeckhout, Bart Tydgat en Kristof Delcroix. (foto EF) © Eric Flamand
Marc Desender
Marc Desender Medewerker KW

Bart Tydgat (46) uit Wijtschate, Benny Eeckhout (41) uit Bovekerke en Kristof Delcroix (41) uit Zandvoorde heten voortaan De Stravius Brouwers en brengen eind deze maand hun twee straffe bieren op de markt, de Stravius Tripel en de Stravius Quadrupel. “Stravius is onze held uit een ver verleden. Ook hij ging ten strijde tegen de moeilijkheden die op zijn pad kwamen.”

Bart nodigt zijn vrienden al jaren uit om bier te brouwen. “Eerst zijn we enkele jaren geleden beginnen te brouwen in onze garage met een zelfgemaakte brouwerij en genoten we zelf van onze brouwsels. En geloof ons, genieten kunnen we. Telkens opnieuw brouwden we, steeds leuk en uitdagend, steeds zoekend naar het juiste karakter, de juiste smaak die hoort bij ons en waar we ons in herkennen.”

Het doel werd uiteindelijk bereikt in de zomer van 2023. “We brouwden twee straffe bieren voor liefhebbers zoals wij, een stevig pot bier, eerlijk en stoer, rechttoe rechtaan, gebrouwen om samen met vrienden aan tafel te zitten en samen heroïsche verhalen te vertellen. We wilden onze vrienden, familie en de bierliefhebbers met dezelfde zin in het leven laten meegenieten van onze brouwsels, maar onze eigen garagebrouwerij was hiervoor te klein.”

Vijf soorten hop

In het najaar van 2023 werd een overeenkomst gesloten met de brouwerij Gulden Spoor, om daar beide bieren te laten brouwen. “Beide bieren zijn gebrouwen en gebotteld volgens de recepten en brouwwijze van De Stravius Brouwers. Vanaf maart 2024 kan iedere bierliefhebber meegenieten van ons straf bier. De Stravius Tripel en de Stravius Quadrupel. Onze Tripel heeft een kruidig, bitter aroma met een frisse nasmaak. De vijf soorten hop zorgen voor een uitgebalanceerde bitterheid en een alcoholgehalte van 8,5 procent. Onze Quadrupel heeft een rijke, volle smaak met tonen van karamel en chocolade, alsook een lichte bittere afdronk die het bier een uniek karakter geven met een alcoholpercentage van 9 procent.” (MDN)

In het weekend van 1, 2 en 3 maart zijn er degustatiedagen in B&B De Linde in de Houthemstraat 45 in Wijtschate. Meer info: www.stravius.be

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier