Uitbaters ‘t Molenhuis investeren fors tijdens de coronasluiting

Kevin Koekelbergh en Thierry Strypsteen konden al vlug een groot publiek naar hun bruine kroeg lokken. (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Kevin Koekelbergh en Thierry Strypsteen konden al vlug een groot publiek naar hun bruine kroeg lokken. (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Piet De Ville

Uitbaters Kevin Koekelbergh en Thierry Strypsteen van café ‘t Molenhuis blijven niet bij de pakken neerzitten. In volle coronasluiting realiseerden ze een herinrichting en zelfs uitbreiding van hun populaire kroeg nabij de Dampoort. “Er komen zo’n 20 zitplaatsen bij”, klinkt het bij Kevin en Thierry. “We hopen toch in maart de deuren opnieuw te kunnen openen.”

Toen in de loop van 2019 in Brugse horecamiddens bekend werd dat Kevin Koekelbergh en Thierry Strypsteen – geen onbekende figuren in het Brugse uitgaansleven – café ‘t Molenhuis zouden gaan heropstarten, klonk er behoorlijk wat scepsis. De vorige uitbater, die de zaak had overgenomen van Brugse horecalegende Jan Lantsoght, zag zich eind 2018 na een korte uitbatingsperiode immers al genoodzaakt de boeken neer te leggen. Zouden Kevin en Thierry beter kunnen doen…? Blijkbaar wel. Het duo bereikte naar eigen zeggen een mooie overeenkomst met hoofdhuurder HLS, een grote drankenhandelaar, en door hun reputatie en uitgebreide kennissenkring konden ze al vlug een erg groot publiek naar hun bruine kroeg lokken. Kevin en Thierry zorgden ook voor een wat uitgebreidere hapjeskaart, met zelfs enkele volwaardige gerechten zoals een bijzonder gewaardeerde huisgemaakte spaghetti, waardoor de ‘aperitievers’ ook niet meer moesten ‘verleggen’ om de honger te stillen. Maar toen kwam het coronavirus roet in het eten gooien; al tot twee keer toe voor de huidige uitbaters.

“Het was interessant om die werken uit te voeren in een periode waarin we niet open waren”

“Na die eerste sluitingsperiode door corona, in het voorjaar van 2020, hadden we net een heel mooie drukke zomer en we keken er echt naar uit om op dat elan verder te gaan”, zegt Thierry Strypsteen. “Het was na die zomer, in september, dat we plannen begonnen te maken om in de herfstvakantie kort te sluiten voor een opfrissing en een uitbreiding van de zaak”, vult vennoot Kevin Koekelbergh aan. “Maar toen kwam dus dat coronavirus weer opzetten en bleek dat we voor een tweede keer in hetzelfde jaar de deuren zouden moeten sluiten. Even, heel even, hebben we overwogen om die werkzaamheden, die dus ook wel een flinke investering betekenen, uit te stellen. Maar we besloten al vlug om er toch mee door te gaan. Ook vanuit het idee dat het misschien nog interessanter was om die werkten uit te voeren als de zaak toch niet open kan dan dat we ervoor moeten sluiten.”

Grijs-groene tint

De werken waarover Kevin en Thierry het hebben, mochten we onlangs zelf gaan bekijken en het resultaat mag zeker gezien worden. Het hele café kreeg een vers laagje verf, in een frisse en toch warme grijs-groene tint, maar de zaak werd vooral flink uitgebreid. “Voorheen was er hier een soort afgesloten rokersruimte, maar die werd al een tijd niet meer gebruikt. En daarnaast was er ook nog een gang naar de keuken. Door twee zware stalen draagbalken, in de volksmond ‘poutrellen’, te installeren, hebben we die ruimte volledig opengemaakt, ontsloten dus, en zo hebben we zo’n twintig bijkomende zitplaatsen kunnen creëren”, vertelt Thierry.

Thierry en Kevin vinden het feit dat ze nu al tot twee keer toe de deuren moeten sluiten wel behoorlijk zuur en wijzen erop dat de horeca-uitbaters al heel veel inspanningen leverden voor een ‘coronaproof uitbating’ én dat nooit kon aangetoond worden dat er veel besmettingen afkomstig zijn uit hun sector. “Maar goed, we blijven positief en hopen dat we toch wel ten laatste omstreeks de maand maart de deuren opnieuw mogen openen”, klinkt het.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.