Uitbaters De Vossenberg en Summerlake slaan de handen in elkaar voor winterbar Snowland in Hooglede

Snowland is een samenwerking tussen Alexander De Witte, Bart Vansteenkiste en David Van der Stede. (foto EVG) © (foto EVG)
Redactie KW

Op Domein De Vossenberg opent vanaf donderdagavond 16 november de pop-up winterbar ‘Snowland’. Zaakvoerder Alexander De Witte werkt hiervoor samen met Bart Vansteenkiste en David Van der Stede die al vijf edities van Summerlake achter de rug hebben.

“We brengen op domein De Vossenberg hetzelfde concept als onze succesvolle zomeredities van Summerlake in Sint-Eloois-Winkel. De meeste pop-up bars richten zich tot het nuttigen van een drankje met eventueel een bijpassend hapje, maar bij Snowland bieden we een stevige eetkaart aan. We openen de deuren telkens op donderdag, vrijdag en zaterdag om 18 uur en op zondag beginnen we er net iets vroeger aan, om 16 uur. Naast de gevarieerde dranken die we aanbieden is er een leuke tapaskaart en een aangepaste winterse kaart met delicieuze raclette en een grill van topkwaliteit met onder andere côte à l’os”, vertellen Bart Vansteenkiste en David Van der Stede.

“We willen de sfeer van de Franse Alpen uitademen”

De gezellige pop-up ademt de sfeer van de Franse Alpen uit. De feestzaal werd zowel aan de binnen- en de buitenkant omgetoverd tot een gezellige chalet met leuke eyecatchers zoals hertenkoppen, skilatten, schapenvelletjes en nog veel meer. “Bij het binnenkomen kunnen mensen een leuke foto nemen in een echte skilift en voor kinderen is er dankzij sponsor Ice Mountain een soort draaimolen in hetzelfde winterse thema. Zowel jonge gasten, ouderen, vrienden en families zijn hier heel welkom. Het is zeker geen verplichting om te eten, nieuwsgierigen kunnen ook enkel een drankje nuttigen. De reservaties komen goed op gang maar zijn niet noodzakelijk. We kunnen ongeveer 250 tot 300 mensen ontvangen dus we hopen op veel volk”, vertelt het enthousiaste trio verder.

Totaalconcept

Door de coronapandemie werd het een hobbelig parcours voor zaakvoerder Alexander De Witte. “Domein De Vossenberg staat ondanks de coronaperikelen en de wegenwerken sterker dan ooit. We merken dat de wegenwerken voor weinig mensen roet in het eten gooit. Bij de aanvang van de werken hebben we zelf een 55-tal wegwijzers gehangen in de omgeving zodat de klanten ons gemakkelijk vinden. De mensen blijven zeker niet weg omwille van die wegenwerken, integendeel. We investeerden onlangs in nieuwe buffetmeubels omdat we onder andere onze wekelijkse brunch in een nieuw strak jasje willen steken. De bedoeling van de samenwerking met de professionelen van Summerlake is om een jonger publiek ook naar hier te krijgen. We voorzien telkens een deejay die de sfeer moet garanderen bij een bezoekje aan Snowland. We merken dat een totaalconcept steeds meer aan belang wint. Vroeger kwamen mensen hier een zaal boeken voor een evenement en niets werd gewijzigd of gepersonaliseerd. Om mee te zijn met de nieuwste tendensen werken we vaak met eventplanners om een zaal volledig aan te kleden volgens eigen smaak en wensen van de klant. Een totaalbeleving wordt steeds vaker geapprecieerd en dat voelen we ook in het verzorgen van huwelijken of andere evenementen. We hopen alvast dat mensen een kijkje komen nemen en genieten van het concept van Snowland”, aldus Alexander De Witte.

Snowland is open vanaf 16 november 2023 tot 6 januari 2024, telkens op donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 18 tot 1 uur. Op zondag van 16 tot 23 uur. Tijdens de kerstvakantie is Snowland elke dag open. Enkel op 25 november, 2 december en oudejaarsavond zal Snowland gesloten zijn wegens evenementen in De Vossenberg. Alle andere geplande evenementen kunnen blijvend plaatsvinden op het domein. (EVG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier