Tweede editie Bar Abbaye start op 12 juni in Oudenburg mét EK voetbal op groot scherm

Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Na een meer dan geslaagde editie vorig jaar pakken de vier vrienden Simon Bronders, Sybren Taillieu, Nick Vandekerchove en Martijn Verhelst ook in 2021 uit met Bar Abbaye op de historische site van de Abdijhoeve. Meer, vanaf zaterdag 12 juni vullen ze hun succesformule aan met Plage Abbaye, een feeërieke evenementenlocatie. Op Plage Abbaye kan je, naast het aanmoedigen van de Rode Duivels op groot scherm, ook genieten van diverse concerten, comedy nights of afterworks. “Allemaal heel gezellig en coronaproof”, verzekert het viertal.

Toen de vrienden Simon Bronders, Sybren Taillieu, Nick Vandekerchove en Martijn Verhelst vorig jaar hun plannen bekend maakten om in Oudenburg voor een pop-up bar op het binnenplein van de Abdijhoeve te zorgen, vermoedde niemand, zij al zeker niet, dat het zo’n succes zou worden. “We hadden veel scenario’s in ons hoofd. En die zijn veel, ja heel veel beter uitgedraaid dan verwacht. Al van de eerste week was het super druk. De sfeer was altijd top, zowel in de namiddag als ’s avonds.”

Afhankelijk van het tijdstip op de dag vonden zowel jonge gezinnen, senioren als het jonge publiek de weg naar de historische site van de Abdijhoeve.

Zomer om nooit te vergeten

“We hebben veel mensen leren kennen, zowel uit Oudenburg als uit de buurgemeenten en zelfs Limburgers die speciaal voor Bar Abbaye afkwamen”, vertelt Simon Bronders. “We zijn blij dat we velen vorig jaar een toffe zomer hebben kunnen bezorgen en zijn er zeker van dat we het nog gezelliger kunnen maken in de zomer 2021.”

Want straks wordt Bar Abbaye opnieuw de place to be. Vanaf 1 juli tot 31 augustus zorgen de vier vrienden met hulp van 35 jobstudenten voor een bijzondere zomer aan de Sint-Pietersabdij, gesticht door Arnoldus voor de Benedictijnen. Met uiteraard veel lekker drankjes en hapjes, optredens en zelfs een comedyavond.

“Net als vorig jaar lanceren we opnieuw challenges om vriendengroepen weer dichter bij elkaar te brengen. Deze keer met niet een maar 21 prijzen, waaronder een verblijf in een villa in Portugal. ’t Belangrijkste? Dat de deelnemers leute maken met hun bubbelequipe. Tonen dat we er alleen samen deze zomer het beste van kunnen maken”, legt Simon Bronders uit.

“Om een prijs te winnen moeten ze fistongs verzamelen en dat kan via likes op Facebook, door creativiteit en uiteraard door leuke uitdagingen tot een goed einde te brengen”, lacht Sybren enthousiast.

Plage Abbaye

Vooraleer de zomerbeleving echt van start gaat, is er eerst nog het Europese kampioenschap voetbal met onze Rode Duivels als favoriete winnaar. En ook daar spelen Simon, Sybren, Martijn en Nick op in. “Zaterdag 12 juni spelen de Belgen hun eerste wedstrijd tegen Rusland en gaat onze Plage Abbaye open. We hebben hiervoor een strand gecreëerd vanaf waar je op een groot scherm de matchen kan volgen. Voor de stelling en het podium hebben we beroep gedaan op internatioale podiumbouwers die bijna uitsluitend werken met recuperatiemateriaal”, leggen Martijn, Nick, Simon en Sybren uit.

In juni staan er nog tal van andere evenementen op het programma. Tot slot willen de organisatoren de vele medewerkers bedanken die intussen een vriendengroep geworden zijn. “Een mooie bende die voor onze Bar Abbaye en voor ons door het vuur gaat. Mooi om te zien wat je met vriendschap allemaal kan bereiken.”

(LI)

Meer info via www.barabbaye.be . Plage Abbaye is open vanaf 12 juni bij evenement, tickets via de website. Bar Abbaye is doorlopend open vanaf 14 uur, van 1 juli tot eind augustus.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.