Twee nieuwe sterrenzaken in West-Vlaanderen: Haut in Oostende en Mémoire in Brugge

Verrassend nieuws voor chef Wouter Van Tichelen en chef Dimitri Proost: zij krijgen hun eerste Michtelinster. © Archief Davy Coghe/Gregory Van Gansen
Phebe Somers

De bekendmaking van de Michelin Gids 2025 is volop aan de gang. Na de uitreiking van de eerste sterren scoort West-Vlaanderen alvast goed: zowel Mémoire uit Brugge van chef Wouter Van Tichelen en Haut in Oostende van chef Dimitri Proost konden hun eerste Michelinster in de wacht slepen.

Mémoire is het restaurant van hotel De Tuilerieën, dat begin deze maand nog zijn vijfde ster kreeg. Haut opende in mei 2024 de deuren en maakte meteen indruk met hun locatie: je dineert er op de 28e verdieping van de Sky Tower in Oostende.

Chef Dimitri was meteen de hoogste nieuwkomer in de Gault&Millau 2024, met een score van 15,5 op 20. Haut nam dit jaar ook deel aan Jong Keukegeweld, de actie van Horeca Vlaanderen waarbij jongeren tussen 18 en 35 jaar aan een voordelige prijs in gastronomische restaurants kunnen dineren. (Philippe Verhaest/Phebe Somers)

Volg alle updates over de Michelin-uitreiking via onze liveblog

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Expertise