The Mingle brengt heerlijke cocktails naar elk feest

Xena Vergote en Laurens Dalle. zijn er klaar voor. (foto Kurt) © Kurt Desplenter Foto Kurt
Redactie KW

Laurens en Xena willen met The Mingle Cocktailbar lekkere cocktails en mocktails serveren op feestjes. Het koppel noemt zichzelf ‘people pleasers’, ze geven andere mensen graag een goed gevoel.

Laurens Dalle (27) en Xena Vergote (26) werken beiden als federaal ambtenaar. Laurens is afkomstig van Brugge en komt uit een familie van ondernemers. “Mijn familie telt veel zelfstandigen”, vertelt Laurens, “Xena en ik volgde een commerciële opleiding en we zochten zelf iets wat we in bijberoep kunnen doen.”

Oud beestje

“Op een dag zeiden we tegen elkaar, nu gaan we ervoor”, lacht Laurens, “en de dag erna kwam de wagen online die we gekocht hebben. Het was alsof het op ons pad moest komen.” Voorlopig werd er niet veel aan de wagen gesleuteld. “Het is een oud beestje, maar er zit authenticiteit in. De vroegere eigenaars waren heel tevreden dat de wagen blijft ‘leven’.”

“We zijn zelf genieters” legt Xena uit, “en willen een meerwaarde zijn voor een feest, iemand zijn speciale dag opfleuren. En we kunnen het samen als koppel doen.” De cocktails worden à la minute klaargemaakt. “De kwaliteit primeert, niet de kwantiteit. We starten met de meest bekende, zoals een lekkere mojito. Er is ook een aanbod vegan cocktails en mocktails. Een vanilla sour wordt bijvoorbeeld een golden sour. Veel cocktails worden gemaakt met eiwit, die laten we er dan uit. De bedoeling is dat iedereen kan genieten van een cocktail, ook vegans of zwangere vrouwen.”

‘Old skool’-start

Laurens en Xena houden van een losse sfeer, “Zoals we zelf zijn,” zegt Xena, “we willen een familiale sfeer uitstralen. Daarom werken we laagdrempelig, een old skool-start. Op 1 april, neen geen aprilgrap, doen we een softopening voor vrienden en familie, op die manier leren we de beginnersfoutjes wat kennen. Zolang iedereen zich maar jeunt.”

Info over The Mingle Cocktailbar via Facebook, Instagram en binnenkort wordt de website gelanceerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier