’t Stroatje wordt frituur én eethuis

De zaak kreeg een volledig nieuwe look en ook het assortiment werd aangepast.© foto EDB
De zaak kreeg een volledig nieuwe look en ook het assortiment werd aangepast.© foto EDB
Redactie KW

Kevin V. (29) startte op 1 juni samen met zijn grootmoeder met frituur & eethuis ’t Stroatje in Bellegem. De zaak kreeg een volledig nieuwe look en ook het assortiment werd aangepast.

Op 1 juni opende ’t Stroatje in de Bellegemsestraat in Bellegem. Er kan al afgehaald worden en er komt een terras met 14 plaatsen voor de zaak. “Door de coronamaatregelen moeten we nog een week wachten om de 45 zitplaatsen binnen te gebruiken”, aldus Kevin.

Verse burgers

Het assortiment wordt aangepast. “We verkopen geen belegde broodjes, maar vullen het frituuraanbod aan met verse burgers. Hiervoor gebruiken we vers rundsvlees dat we op de grillplaat bakken.” Om te starten is er al een assortiment van 13 burgers. “We werken ook met maandelijkse suggesties. Met het EK voetbal pakken we uit met een burger met duivelse saus. Dit wordt meteen ook de suggestie voor juni.”

Eens het publiek binnen mag zitten om te eten zullen ook tal van verse bereidingen op de menukaart staan. Tomaat-garnalen en vispannetjes zijn daar enkele van. Die zullen op een bord geserveerd worden. “Er is een uitgebreide bierkaart, de huisbubbel is een Prosecco en koffie drinken achteraf kan ook.”

Eén van de doelen van Kevin is om het kwaliteitslabel Best-frit te halen. “Op die manier kunnen we bewijzen dat het goed is bij ons.”

The Voice

Kevin vertoeft net als zijn grootmoeder graag onder de mensen. “Als jobstudent was ik al werkzaam in de horeca en mijn laatste job was in een schoenenzaak. Eigenlijk zit die microbe er al van jongs af aan in: ik herinner me verhalen van mijn grootmoeder, waar ze vertelt dat ik als kind al verzot was op een kassa om winkeltje te spelen.”

Kevin zal de zaak uitbaten en zijn man zal hem bijstaan in de keuken. “Ook mijn grootmoeder zal achter de schermen meehelpen. De familiaire sfeer is belangrijk!”

’t Stroatje kreeg ook een andere look. “We vinden een gezellige inrichting belangrijk en voerden de meeste veranderingen zelf uit. Er werd gekozen voor een combinatie van warme kleuren en hout.”

Kevins grootste hobby is zingen. Hij nam zelfs al deel aan The Voice.

(ED)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten