Sven (56) en Reef (23) nemen prima start met loungebar ‘The Bisous’: “De kok maakt hier om middernacht plaats voor de dj”

Reef en Sven hebben er met hun nieuwe loungebar The Bisous uitstekende eerste weken opzitten. © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Sven (56) en Reef Vermoortele (23) – vader en zoon – hebben er met hun nieuwe loungebar The Bisous uitstekende eerste weken opzitten. De beleving staat er centraal: in de vooravond genieten van een lekker hapje en daarna een duik in het nachtleven. “Een dergelijk concept had je in Blankenberge nog niet.”

The Bisous is de opvolger van danscafé Circosia dat eind vorig jaar de deuren sloot in de Weststraat. “We zijn niet meer tot zeven, acht uur ’s morgens open. In de Circosia begon het ook maar rond middernacht, en daar had ik het na 35 jaar nachtleven een beetje mee gehad. We willen hier een mix van alle leeftijden aantrekken, in een veilig uitgaansklimaat waar iedereen zich goed voelt”, zegt Sven.

Concept uit Bali

De beleving staat er centraal. “De nieuwe generatie is niet meer zo gemakkelijk te pleasen. Het ‘wauw-effect’ mag niet ontbreken, het moet allemaal een beetje Instagrammable zijn. In de vooravond serveren we tapas en fingerfood in een loungy pré-party sfeer, vanaf middernacht mag de muziek wat luider”, knipoogt Sven. Voor dat idee haalde hij de mosterd op Bali. “De kok die om twaalf uur naar huis gaat en plaatsmaakt voor de dj: daar zijn er zelfs restaurants die dat doen. We mikken trouwens ook op het BOHO-publiek, aangezien we daar vroeger moeten sluiten. De gasten van onze zomerbar kunnen hier nadien nog terecht in een gezellige afterparty vibe.”

“‘The Bisous’ prikkelt, ligt makkelijk in de mond en blijft ook goed hangen”

De Circosia werd voor die make-over tot op de muren gestript. “We zijn erin geslaagd om een warme sfeer te creëren die wat doet denken aan de seventies en eighties. De nieuwe naam vonden we goed passen bij het loungeconcept: ‘The Bisous’ prikkelt, ligt makkelijk in de mond en blijft ook goed hangen”, klinkt het. Vrijdagavond is sushi-avond. “We werken daarvoor samen met restaurant Wu-Shi uit Bredene. Wel best vooraf reserveren, want het aantal tafeltjes is beperkt”, aldus Sven.

In de zomermaanden mag je je verwachten aan leuke thema-avonden. “In juli in augustus gaan we open zijn van dinsdag tot zondag. De rest van het jaar is dat enkel op vrijdag en zaterdag”, besluit Sven.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Expertise