Stad Roeselare introduceert tienpuntenplan voor Roeselaarse horeca tijdens ‘Hoera Horeca’

Tijdens Horeca Hoera werd het tienpuntenplan voorgesteld in de Paterskerk. © Stefaan Beel
Marah Cham

Op dinsdag 13 juni vond in de Roeselaarse Paterskerk ‘Hoera Horeca’ plaats. Een evenement van Stad Roeselare waar aan meer dan 100 horecaondernemers een ambitieus tiengangenmenu voor straffe horeca #VANRSL werd voorgeschoteld.

Roeselare groeit als ondernemende stad alsmaar meer op vlak van horeca. In interactie met de horecaondernemers stelde de Stad haar tienpuntenplan in de vorm van een menukaart voor. “Met deze tien acties willen wij als Stad het verschil maken en de troeven van de Roeselaarse horeca nog meer in de verf zetten”, zegt burgemeester Kris Declerq. “Horeca gaat hand in hand samen met retail. Deze twee versterken zorgt voor een sterke ondernemende stad.”

Amuse

Als amuse serveerde de Stad een jaarlijkse horecabrigade. Met de horecabrigade #VANRSL wil de Stad mensen motiveren om de Roeselaarse horeca bij te springen. De eerste editie in 2021 was een groot succes en wordt vanaf nu dus jaarlijks herhaald. Zo wil de Stad de lokale horeca positief in de kijker zetten en de nodige steun bieden bij het zoeken naar goede arbeidskrachten in de horeca.

Daarnaast zet Roeselare in op individuele coachingstrajecten om horecaondernemers klaar te stomen voor de toekomst en zal de Stad richting 2025 in nauw overleg met de lokale horeca zorgen voor een kwalitatief terrasbeleid, met straat- en pleinaccenten. Bij groepsaankopen neemt de Stad een deel van het budget ten laste.

Voorgerecht

Als voorgerecht lanceert De Stad volgend jaar een gebruiksvriendelijke overzichtelijke horecakaart, waar inwoners en bezoekers snel en eenvoudig de horeca vinden waar ze naar op zoek zijn.

Binnenkort komt er ook het initiatief Shop en Santé #VANRSL: een unieke samenwerking tussen horeca en handel waarbij je van een gratis horecaconsumptie kan genieten na aankoop in een Roeselaarse handelszaak.

Met de gloednieuwe Hap-en tapbon kan je binnenkort Roeselaars horecaplezier cadeau doen, zoals eerder al het geval was voor shoppingplezier met de Roeselare Kadobon.

Hoofdgerecht

Als hoofdgerecht trekt de Stad volop de kaart van beleving. Daarom komt er een jaarlijkse evenementenkalender met integratie van de horeca.

Dessert

Als kers op de taart wil Stad Roeselare haar kindvriendelijke horeca in de kijker zetten en lanceert ze in 2024 het label kindvriendelijke horeca. Daarnaast wil de Stad ook werk maken van diervriendelijke horeca.

Om nieuwe, hippe horecazaken aan te trekken voorziet Roeselare ook een horecamanager die actief op zoek gaat naar nieuwe, frisse zaken. Daarnaast keurde het stadsbestuur eerder dit jaar nieuwe en hogere premies goed voor horeca- en handelszaken die zich willen vestigen in Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier