Sociaal restaurant Het Paradijs vervangt Pas Partout

Met het doorknippen van het lint werd het vernieuwd restaurant geopend. © PD
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

In de Kruitenbergstraat opende maatwerkbedrijf Sobo sociaal restaurant Het Paradijs. Het gaat om een complete vernieuwing van het voormalige Pas Partout. “Het Paradijs is een trendy lunchbar met aanpalende foodshop waar je huisgemaakte lekkernijen vindt”, zegt Sobo-directeur David Rotsaert.

Het bekend sociaal restaurant Pas Partout in de Kruitenbergstraat, vlakbij het Astridpark, opende de deuren nog niet bij de heropening van de horeca op 9 juni en daar was een goede reden voor. Pas Partout werd namelijk nog grondig verbouwd tot ‘Het Paradijs’. “Dat is de inderdaad veelbelovende naam voor de trendy lunchbar waar iedereen elke dag, behalve op zondag, welkom is voor een lekkere lunch, dagvers bereid door onze chefs”, zegt David Rotsaert, directeur van maatwerk bedrijf Sobo dat instaan voor de exploitatie van het restaurant. “De gerechten kunnen ook meegenomen worden. In de aanpalende foodshop koop je huisgemaakte lekkernijen en streekproducten.”

Kortingspasje

Met de lunchbar en aansluitende foodshop mikt vzw Sobo op een breed en gemengd publiek. De sociale insteek blijft, maar iedereen is welkom. “Via de mutualiteiten kunnen mensen met een beperkt budget een kortingspasje verkrijgen dat ze bij het afrekenen discreet voorleggen”, verduidelijkt David Rotsaert. “Het sociaal tarief bedraagt 4,5 euro voor een dagschotel; het reguliere tarief is 11 euro.”

Schepen van Sociale Zaken Pablo Annys (Vooruit) kwam Het Paradijs maandagmorgen officieel openen. “Ik wil vooral benadrukken dat dit echt een restaurant is voor iedereen, van om het even welke rang of stand. In tijden waar we waakzaam moeten zijn voor vereenzaming, zijn plaatsen zoals deze bijzonder belangrijk”, stelt de schepen. In het vernieuwde interieur, dat plaats biedt aan 70 personen, werd veel gewerkt met hout en warme tinten. De tafeltjes en stoelen zijn bewust zo opgesteld dat ook mensen die alleen komen eten uitgenodigd worden tot sociaal contact met de andere gasten. “

Welkom gevoel

Het menu wisselt wekelijks met telkens een ‘lunch van de dag’, salades, ovenschotels, pastagerechten en een klassieker van de week met een creatieve twist”, gaat David Rotsaert van Sobo verder. “Van waar de naam Het Paradijs komt? Die dekt verschillende ladingen. Er is de verwijzing naar de opvallende topgevel van het 17de eeuwse burgerhuis waar taferelen zichtbaar zijn die verwijzen naar ‘Het Aards Paradijs’ uit het Oude Testament. En we willen de gasten ook een ‘paradijselijke’ eetervaring bezorgen door ze een welkom gevoel te geven en te verwennen met lekker eten in een ongedwongen omgeving.”

Meer info: http://www.paradijs.net

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier