Polyd’or Rosé van Wijndomein Hoogenhove scoort bij Gault&Millau: “Eerste deelname en meteen prijs!”

Vader en dochter Michelle en Hans Everaert, hier bij de voorstelling van Polyd’or. © archief WMe
Redactie KW

Culinaire bijbel Gault&Millau stelde onlangs zijn nieuwe Belgische wijngids voor en daarin staat ook een Tielts wijntje. Het gaat om de Polyd’or Rosé van Wijndomein Hoogenhove in Aarsele.

Het gaat best snel voor Wijndomein Hoogenhove. De eerste ranken gingen pas in 2018 de grond in, maar de eerste wijnen van Aarseelse bodem vallen duidelijk flink in de smaak. Zo wonnen de Polyd’or Brut en Polyd’or Rosé in september vorig jaar allebei een gouden medaille bij de ‘Beste Belgische Wijn’-wedstrijd. En nu mogen Hans Everaert en Katty Vercoullie alweer een mooie naam aan hun palmares toevoegen, want de Polyd’or Rosé sleepte een ‘Belgian Wine Award’ van Gault&Millau in de wacht en is daarmee een van de winnaars in de categorie mousserende rosé wijn.

Mooie eer

“We zijn erg trots dat onze Polyd’or Rosé 2021 bij onze eerste deelname al meteen zo goed in de smaak valt”, aldus de wijnbouwers. “Per slot van rekening werden slechts 25 wijnen bekroond met een Belgian Wine Award. Naast deze mooie erkenning is het ook een fantastische eer om vermeld te worden in de Gault&Millau Belgische Wijngids.”

Polyd'or Brut en Polyd'or Rosé wonnen eerder allebei een gouden medaille op de ‘Beste Belgische Wijn’ wedstrijd.
Polyd’or Brut en Polyd’or Rosé wonnen eerder allebei een gouden medaille op de ‘Beste Belgische Wijn’ wedstrijd. © gf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier