
De bekende bistro ‘t Zeezotje heeft nieuwe uitbaters: Peter Roose (53) en Dolores Marysse (47). Het koppel komt na vele jaren weer thuis in Oostende en bouwde in Oostuinkerke ook al horecasuccessen uit. “Wie kent er ‘t Zeezotje nu niét? Naast de deur willen we ook een ijsjeszaak openen.”
Afgelopen najaar bracht deze krant het nieuws dat de bekende horecazaak in de Bonenstraat 17 over te nemen stond. Enrico Ricciolini (68) en Nancy Vanbavinckhove (58) wilden het na een mooie carrière rustiger aan doen. Maar liefst 33 jaar baatten ze de zaak, met zicht op het welgekende Vissersplein, uit. “We willen onze tijd verdelen tussen Oostende en Italië”, liet het koppel in oktober nog optekenen.
Dat ze hun tijd deels in Zuid-Europa willen spenderen, is niet verwonderlijk: Enrico is een geboren Italiaan en het duo heeft in ‘de Laars’ nog een optrekje. Afgelopen weekend zwaaiden ze hun vaste klanten uit en trokken ze deur van ‘t Zeezotje achter zich dicht.
Thuis
Maar die deur zal niet lang gesloten blijven. Enter Peter Roose en Dolores Marysse. Het koppel is van Oostende afkomstig en baatte tien jaar geleden café The Bridge uit in de Christinastraat. “In 2018 openden we de Rubens op de Zeedijk in Oostduinkerke. En vlak ernaast, sinds 2022, begonnen we met Tapavino”, vertelt Peter. “Nochtans kende m’n professionele carrière een heel ander begin. Toen ik 15 jaar jong was, ging ik aan de slag als arduinkapper bij Verhelst. Ik heb dat twintig jaar lang altijd graag gedaan. Op een gegeven moment besloot ik toch de stap naar de horeca te wagen. Mensen zeiden me al langer: ‘Peter, jij bent iemand om zelfstandige te zijn.’ En zo geschiedde. Ik heb héél veel zelf gedaan en zelf geleerd.”
Nu keert het koppel dus terug naar hun geboortestad. “Toen bekend raakte dat ‘t Zeezotje over te nemen stond, begon het te kriebelen. Allee, komaan, wie kent de zaak nu niét?! Voor ons is dit pure nostalgie en iedereen heeft er wel een band mee. Eigenlijk hebben we heel snel een beslissing genomen en we kwamen ook vlot tot een consensus. Voor ons is dit thuiskomen. Onze zoon Giovanni (32) heeft de Rubens overgenomen, via een gerant blijft Tapavino in onze portefeuille.”
Plannen
De zaak biedt plaats aan zo’n 250 personen. “De equipe blijft grotendeels dezelfde. Chef Bert Hubrechts komt over van Da Silvio in Blankenberge en we haalden ook nog twee ervaren zaalmedewerkers binnen. Op de kaart trekken we de bekende lijn door: pasta’s, pizza’s, ossobuco, vispannetjes, escalope milanese, steak met frietjes en garnaalkroketten volgens een artisanaal recept. We gaan prat op verse producten en eerlijke keuken. We openen op 1 april om 18 uur, vanaf 2 april zijn we elke dag open van 11 uur tot middernacht, de keuken is open tot 22 uur. We geloven in de horeca: als je je hart erin stopt en vriendelijk bent, heb je sowieso een toekomst. Laat de mensen zich thuis voelen. Wij doen het al tien jaar met succes.”
IJsjes
Heel binnenkort willen Peter en Dolores naast de deur ook een ijssalon openen. “Tussen ‘t Zeezotje en Adelientje was vroeger een frituur. Dat pand hoort ook bij ‘t Zeezotje en wij wille er snel – hopelijk eind april al – een ijssalon openen. We zullen er zelfgemaakt ijs serveren, zoals we dat ook al in de Rubens in Oostduinkerke deden.”
Leuk detail: voor dit project nam het koppel de installatie van Stracciatella over, de bekende crèmerie die na achttien jaar de deuren sluit in het Feest- en Cultuurpaleis.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier