Oud-voetballer Jamel Hajaji koopt bekend café Piet Gein in Roeselare, al heeft hij nog geen idee over de bestemming

De vroegere Piet Gein is vanaf nu eigendom van oud-voetballer Jamel Hajaji. © Stefaan Beel
Peter Soete

Het legendarische café Piet Gein is verkocht. Jamel Hajaji heeft het pand gekocht van Ronny Dekock die er zelf vele jaren pinten heeft getapt. Wat de invulling wordt, weet Jamel nog niet. Dat het geen café of horecazaak wordt, staat wel al vast.

Jamel Hajaji (43) is de broer van Saïda die met haar zaak CréationS verhuist van de Manestraat naar de Vlamingstraat 7.

“Het is van mijn zus dat ik hoorde dat de vroegere Piet Gein te koop stond. Ze had eigenaar Ronny Dekock ontmoet toen ze een kijkje nam in haar pas gekochte winkelpand. Ronny gaf te kennen dat hij zijn café zou verkopen. Het had blijkbaar een jaar leeggestaan en hij wilde er van af. Ik heb onmiddellijk gebeld met Ronny, een bod gedaan en hij heeft dat bod aanvaard. Het is inderdaad zeer snel gegaan, maar Ronny is dan ook een zeer correcte man”, aldus Jamel.

“Ik woon met mijn vrouw Mounia en zoon Yanis (14) al twaalf jaar in Ronse nadat we vijf jaar in Brussel hebben gewoond. Ik ben zelfstandig IT-consultant bij grote bedrijven zoals banken of energieproviders zoals Fluxys. Daarnaast begeleid en optimaliseer ik ook bedrijven op onder meer IT-vlak.”

Drie keer kampioen

“Ik heb Roeselare altijd een schitterende stad gevonden en ik heb hier altijd iets willen kopen. Ik voetbalde van 2002 tot 2012 bij Club Roeselare en heb er prachtige tijden gekend. Er zijn niet veel spelers die kunnen zeggen dat ze drie keer kampioen hebben gespeeld met dezelfde ploeg, hé? Het was een zeer leuke periode met echte vedetten en vrienden zoals Lucky M’Siska, Florin Frunza en Jean-Pierre M’bemba om er maar een paar te noemen. Na mijn Club Roeselare-periode heb ik nog een jaar bij Ronse gevoetbald en nu ben ik trainer van de U15 provinciaal van Ronse waar onze zoon Yanis doelman is. Ik ben ook bezig met het behalen van het UEFA B fitness coach en dit in voorbereiding op het UEFA A diploma. Ik wil binnen twee à drie jaar een eerste ploeg kunnen coachen.”

“Ik heb in Ronse ook drie Futsalteams opgericht: U13, U15 en een seniorenteam. Naast voorzitter ben ik ook trainer van het team U15.”

Geen horeca

“Ik ben zeer tevreden dat ik de vroegere Piet Gein heb kunnen kopen. Er valt inderdaad veel te renoveren, maar het is zeker geen verwaarloosd huis. Wat ik er mee zal doen, weet ik nu nog niet. Ik weet wel dat het geen café of andere horecazaak zal worden. Maar dat mijn zus en ik twee panden naast elkaar hebben gekocht in het midden van de stad, schept natuurlijk wel opportuniteiten. Onze ouders, die allebei in de 80 zijn, kunnen in de flat boven wonen. Ze wonen dan echt in hartje centrum met alles dichtbij en Saïda zal ook altijd in de buurt zijn. Misschien kan Saïda haar zaak meteen uitbreiden of ik kan er ook een kantoor van mijn firma vestigen. Ik heb er nog niet over nagedacht.”

“Nu moet eerst alle administratie in orde komen en dan kunnen we met de renovatie starten. Eind 2024 zou het pand volledig gerenoveerd moeten zijn”, besluit Jamel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier