Ondernemerskoppel start met Oh!Ma in Gent: “Mensen laten zien en proeven dat vegan eten echt lekker is”

Sarah Claeys en Anton Huilmand willen met hun restaurant Oh!Ma vegan toegankelijk maken. © EVG
Redactie KW

Sarah Claeys (25) en Anton Huilmand (26) startten hun cateringbedrijf Vegansa in Gits, maar verhuisden ondertussen naar Gent. Daar openen ze nu hun eerste restaurant, Oh!Ma.

Drie jaar geleden pas begonnen Sarah en Anton met hun vegan cateringbedrijf Vegansa. Sinds die opening gaat het hen voor de wind op professioneel vlak. Begin 2023 ontvingen ze hun eerste Belgian Vegan Award in de categorie ‘Beste vegan catering’ en dit jaar mochten ze er opnieuw eentje in ontvangst nemen. “We waren vorige zomer op de Gentse Feesten met een pop-up en openden ook al in Brugge een pop-up om te zien wat dat zou geven. Na de zware verbouwingen in het pand in Gent zijn we eindelijk klaar om de deuren te openen dit weekend. Het zijn intensieve weken geweest en we kijken ernaar uit om veel mensen te laten zien en proeven dat vegan eten echt lekker is”, aldus het jonge ondernemerskoppel.

Lekker vegan

Veganisme is een levenswijze met een eetpatroon waarbij geen dieren of dierlijke producten verwerkt worden. “Mijn partner en ik zijn rond de coronaperiode vegan beginnen te eten maar algauw merkten we dat dat erg moeilijk werd op verplaatsing. Zo is er op restaurant weinig aanbod aan vegan alternatieven en dat maakt het er niet gemakkelijker op om vol te houden. Laat staan om eraan te beginnen voor anderen en dus dachten wij om met ons cateringbedrijfje tegemoet te komen aan de noden van mensen die vegan willen eten. We willen vooral gerechten serveren die voor iedereen lekker zijn, ook voor mensen die geen behoefte hebben aan veganistisch eten. In ons restaurant zijn ook grotere groepen welkom, want er is ruimte genoeg op de eerste verdieping. We hebben ook een terras waar bijvoorbeeld een aperitiefje genuttigd kan worden”, aldus Sarah Claeys van Vegansa. Het vegan restaurant bevindt zich in de Gebroeders Vandeveldestraat 6 in Gent. (EVG)

Meer info op www.ohma.io.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier