https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Nieuwe uitbaters ‘In den Witten Doorn’ hopen op 1 maart te openen

De oude naam is gewijzigd in ‘De Witte Doorn’, het nieuwe team heeft er alvast bijzonder veel zin in en klinkt op een spoedige heropening. (foto GF)
De oude naam is gewijzigd in ‘De Witte Doorn’, het nieuwe team heeft er alvast bijzonder veel zin in en klinkt op een spoedige heropening. (foto GF)
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Horecapartners Kaatje Van Daele (40) en Stefaan Douchy (49) bliezen de bekende historische herberg ‘In den Witten Doorn’ in Vlissegem tijdens het afgelopen coronajaar nieuw leven in. Voor de heropening mikken – of beter: hopen – ze op begin maart. “We popelen van ongeduld.”

‘In den Witten Doorn’ is een stukje authentieke plaatselijke overlevering. De oorsprong van de herberg tegenover de kerk is moeilijk te achterhalen, maar de afspanning met brouwerij werd in de geschiedenisboeken al vermeld in 1619. De vorige uitbaters, Ina Mazoer en zoon Jeffrey Vandevoorde, trokken op 1 maart voorgoed de deur achter zich dicht.

“Stefaan en ik hadden het dezelfde dag allebei zien staan op een immosite en zeiden tegen elkaar da’s echt iets voor ons . De charmes en nostalgie van dit polderdorpje, de rustgevende omgeving … We zagen allebei veel potentieel in deze zaak”, zegt Kaatje.

Betere brasserie

Haar man Jurgen Dereere (48) stond in voor de inrichting, die Kaatje omschrijft als ‘cosy chic’. “We willen onze gasten hier een warm thuisgevoel geven. In de zomer zal het sowieso goed draaien, zowel voor- als achteraan is er een groot terras.”

“Maar we hebben ook gekeken voor een haardvuur: dat maakt het in de koude wintermaanden extra gezellig. De keuken wordt een beetje allround, zeg maar de betere brasserie, met een kleine lunchkaart en tapas. En ‘s middags zal je hier terechtkunnen voor verse pannenkoeken en een gebakje van de dag.”

Passie voor horeca

Kaatje baatte gedurende een drietal jaar een bistro uit in de Brugse binnenstad, haar horecapartner Stefaan was tot voor een jaar of twee barman in Hotel Navarra. “Het bloed kruipt waar het niet gaan kan”, glimlacht Stefaan.

“Ik heb lang mijn eigen tennisclub uitgebaat in Langemark en droomde opnieuw van een eigen zaak.” Stefaan volgde ook een butleropleiding bij Vincent Vermeulen, en heeft een grote wijnkennis. “Wijnhuis Douchy in Oostende is van mijn broer”, klinkt het.

“We hebben allebei een passie voor horeca”, gaat Kaatje verder. “Door het coronajaar hebben we voldoende tijd gehad om de zaak in te richten, dus nu staan we allebei te popelen om te mogen beginnen. Ons richtdoel is 1 maart.”

‘Voorbestemd’

De oude naam ‘In den Witten Doorn’ werd overigens gewijzigd naar ‘De Witte Doorn’, die sinds kort in frisse letters op de gevel prijkt. “We hebben de charme bewaard, maar er een moderne toets aan gegeven. Een leuk detail: de vroegere brouwerij werd uitgebaat door mijn grootouders. Toen we het gebouw kochten, wist ik dat nog niet, maar er zit dus een stukje familiegeschiedenis aan vast . Het leek wel voorbestemd”, aldus Kaatje.

In de keuken staan Cedric Desmidt (26) en hulpkok Kristof Rybinski (29). Die laatste is gespecialiseerd in de Italiaanse keuken, Cedric verdiende zijn sporen in ‘t Huidevettershuis, De Visscherie en De Mosselkelder in Brugge. “We willen zoveel mogelijk met lokale producten werken. En leuk dat er achteraan plaats is voor een kruidentuin, want ik heb groene vingers”, zegt Cedric.

“De Witte Doorn zal open zijn van elf uur ‘s morgens tot elf uur ‘s avonds. Op vrijdag en zaterdag willen we thema-avonden organiseren, en in de zomer ook barbecues. En het leuke aan zo’n dorp als Vlissegem is dat je hier rap contact legt met de mensen”, besluit Kaatje.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten